Lagbanner

Spelarbetyg HIF

En match i lågt tempo mot ett division 2-gäng. Inte direkt någon värdemätare och betygen blir därefter.

Oscar Berglund: 2
Får sitt första och enda skott på sig i matchminut 70. Plockar ner en del inlägg i första halvlek och gör sin enda miss då han missbedömer ett inlägg i slutminuterna.

Erik Wahlstedt: 2
Är väldigt offensiv och agerar emellanåt mer mittfältare än back. Missar ett par riktigt bra lägen i motståndarnas straffområde, men sköter sig i övrigt.

Fredrik Björck: 3
Resoluta brytningar och en del tekniska uppvisningar på offensiv planhalva. När övriga spelare började vika ner sig tog Björck sitt ansvar och försökte styra upp försvaret i andra halvlek.

Samir Beloufa: 3
Spelade bara 42 minuter, men gjorde precis som vi blivit vana en gedigen insats. Enkelt, säkert och vårdade uppspel, precis som vi vill ha det.

Adama Tamboura: 3
Bästa matchen
i HIF-tröja. Var ordentligt på gång, framför allt i första halvlek och spelade bra både defensivt och offensivt. Agerade liksom Wahlstedt snarare mittfältare än back.

Andreas Dahl: 2
Kreativ och pigg första 20 minuterna. Fortsatt positiva tendenser periodvis, men såg trots det låga tempot en aning slö ut.

Andreas Jakobsson: 3
Mål för tredje matchen i rad. Styrde mittfältet och tog för sig så länge han var på plan.

Andreas Landgren: 2
Tveksamt godkänd. Utbytt efter första halvlek med ljumskkänningar. Slog en hel del felpass, men jobbade hårt och var också den som låg bakom 2-0-målet.

Fredrik Svanbäck: 2
Försökte och försökte, men kom aldrig riktigt in i matchen. Sökte sig till höger stora delar av andra halvlek, men inte gick det bättre där. Måste våga utmana mer.

Razak Omotoyossi: 2
Ett mål och en assist, men borde ha gjort mångdubbelt upp. Razak skapade sig själv läge efter läge, men avsluten var miserabla. Godkänd på grund av förmågan att skapa lägen.

Olivier Karekezi: 2
Ett mål och en assist även här. Hade inte lika mycket lägen som sin anfallskollega och har en bra bit kvar till sin toppnivå. Måste få spela anfallare regelbundet. 

Marcus Nilsson (inhoppare): 1
Inbytt i 42:e minuten. Såg betydligt stabbigare ut än när Beloufa spelade. Slog en klockren ”indianare” snett inåt bakåt till en fristående Hässleholmspelare i slutskedet av matchen.

Olafur Skulason (inhoppare): 2
Gjorde ett hyfsat inhopp. Var pigg fram till sitt 3-0-mål, men mattades därefter liksom övriga spelare.

Imad Khalili (inhoppare): 3
Spelade endast 20 minuter, vilket egentligen är för kort tid för att betygsättas. Imad såg dock förvånansvärt pigg ut och är värd ett extra omnämnande. Hur det egentligen står till med Imads fysiska förmåga går inte att svara på efter att endast ha sett honom sista 20 minuterna i en match med denna karaktär, men på något sätt känns det lovande.


Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass



















Redaktionen2007-04-27 00:30:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"