Lagbanner
Baxter: Imad ingen traditionell forward

Baxter: Imad ingen traditionell forward

Inget skönlir, men 4-0 och avancemang i cupen. Det var en sammantaget nöjd Stuart Baxter som summerade matchen:

- Jag var och såg Kalmar spela igår. Högaborg hade 1-1 länge och pressade dem bra. Cupen är svår på så sätt, det uppstår alltid chanser. Jag tycker att vi gör en okej första halvlek och skapar också en 3-4 bra chanser. Efter 1-0 släpper spänningen lite och sen i andra halvlek spelar vi stundtals riktigt bra.

I förväg spekulerades det utifall Imad skulle få chansen idag, kanske redan i halvtid, men så blev inte fallet. Stuart förklarar varför det endast blev 20 minuter för Imad:

- Vi kände att Razak och Ollie båda behövde spela 90 minuter och samtidigt ville vi se dem spela på topp tillsammans. Imad kommer in och gör det bra den tid han får spela. Han är ingen traditionell forward som de andra, utan vandrar lite upp och ner i banan. Det är lite det som är hans chans.

Flera andra spelare fick också mer tid än vanligt att visa upp sig idag. Tamboura spelar 90 minuter som vänsterback och Landgren och Skulason får 45 minuter var på mitten. Angående bytet och spelarnas insatser säger Stuart:

- Adama är fortfarande lite 50/50 i positionsspelet, men offensivt är han väldigt bra idag. Att Landgren går ut i halvtid beror på en liten känning i ljumsken, men vi hade redan i förväg bestämt att Skulason skulle få spela. Han gör ena hyfsade 45 minuter. Samtidigt får vi lite bättre styrning på mittfältet i andra halvlek. Landgren följer med deras spelare när de går upp och ner, så vi får ett split på mittfältet. I andra lyckas vi spela rakare och får bättre kontroll.

 











Christian Rurfors2007-04-27 00:50:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"