Lagbanner

Inför: HIF – Elfsborg

HIF möter imorgon ett Elfsborg som varken förlorat eller vunnit på årets tre allsvenska matcher. Det var en avslappnad attityd på dagens träning men skadeproblem skapar huvudbry.

På dagens träning deltog de flesta spelarna, dock inte Samir Beloufa som är avskriven från morgondagens match och flera andra spelare deltog inte i spelövningarna. Oskar Rönningberg var dock med men hans comeback dröjer någon vecka till.
- Vi testade Franco Miranda under träningen och det kändes väl sådär. Han ska få lite behandling och är med i sjuttonmannatruppen. Henke kan däremot inte spela imorgon. Vi tar kanske in Karakezi, men vi får diskutera det, det är därför vi har en så stor trupp inför matchen. Kan inte Franco spela så måste ju Adama Tamoura gå in. Det är problematiskt med EU-kvoten, säger Hans Eklund.

Vad gäller HIF:s omdiskuterade vänsterkant och de eventuella försvarsbrister som uppdagats medgav Eklund att EU-kvoten gör att ledningen får sätta pannan i djupa veck.
- Problemet med vänsterkanten är att en spelare (Adama Tamboura) är icke-EU spelare. Man vill ju spela med bästa laget. Men ibland får man ta hänsyn till att alla inte kan spela, det har varit jobbigt. Även kommunikationen kommer att bli bättre med tiden. Vi arbetar på det ständigt men det är många olika språk att handskas med. Vi vill spela vårt spel borta och gå på offensiven, kanske har det varit lite naivt och bjudit för mycket bakåt. Vissa lag som kommer hit är nöjda med en poäng, så kanske vi måste börja spela på det sättet men Halmstad och Djurgården är svåra bortamatcher, konstaterar Eklund.

Elfsborg har i inledningen av serien spelat med endast en renodlad anfallare, senast Mathias Svensson men dessförinnan GAIS-förvärvet James Keene.
- Det är ett svårslaget lag med många duktiga individuella spelare. Därför är det väsentligt att ta till vara de chanser vi får, att vara effektiva i avsluten. Vi får inte låta dem styra spelet med de duktiga spelare de har, vi ska hålla i taktpinnen. Det är viktigt. Vi tänker också klippa ner planen lite till jämfört med matchen mot Gefle. Men den börjar sätta sig och blir bättre och bättre, noterar Eklund.

Med all säkerhet kan som tur är Fredrik Björck spela, mycket talar alltså för Marcus Nilsson och Björck i mittförsvaret. Således blir det debut för ynglingen som då troligtvis kan inkassera ett A-kontrakt. En del omdisponeringar igen alltså. Förhoppningsvis kan ett taggat HIF gå in på Olympia imorgon och visa att man har potential att vara med i toppen trots alla motgångar i början av serien. Något som väl sammanfattas av Stuart Baxters ”det finns en godbit i varje problem” innan han gick in i Olympias innandömen. Kan inte Miranda spela så är det troliga att Olivier Karekezi återigen får sitta på läktaren. Om han däremot kan spela så är det Adama Tamboura som får kliva åt sidan.

Trolig startelva
Daniel Andersson - Erik Wahlstedt - Marcus Nilsson - Fredrik Björck - Franco Miranda
Babis Stefanidis - Andreas Jakobsson - McDonald Mariga - Fredrik Svanbäck
(Olivier Karekezi) - Razak Omotoyossi

Bänken
Oscar Berglund, (Adama Tamboura), Matthias Unkuri, Andreas Dahl, Olafur Skulasson, Imad Khalili 

Se FANTV-intervju med Baxter inför matchen här.

Christoffer Spegel2007-04-30 14:16:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"