Ingen segrare på Strandvallen
Mathias Unkuri tvingades avbryta dagens match pga skada.

Kvällens match i U21-allsvenskan fick ingen segrare. Matchen mellan Mjällby AIF och HIF slutade 1-1 och med lite oflyt kunde HIF åkt från Strandvallen utan poäng. Blekingelaget hade nämligen två kanonchanser i matchens slutskede.

På ett soldränkt Strandvallen möttes ikväll Mjällbys och HIF: s U21-lag. Båda lagens trupper är extremt skadedrabbade och man tvingades därför ställa upp med väldigt unga lag. I HIF var det egentligen bara Skulason (83:a), Berglund (84:a) och Khalili (87:a) som stod för rutinen.

HIF tog ledningen tio minuter in i andra halvlek och det var den mycket duktiga mittbacken Joel Ekstrand som gjorde målet. Junes Barny blev fälld utanför straffområdet och Ekstrand förvaltade frisparken på bästa sätt. Kvitteringen kom med 20 minuter kvar att spela när ett passivt försvar kunde se mjällbyspelaren placera bollen vid Oscar Berglund högra stolpe.

HIF har inlett U21-allsvenskan på ett bra sätt och besegrade senast Landskrona BoIS med 4-0. Dagens match var inte lika lyckad och det var tydligt att det var två unga lag som möttes. Spelet böljade fram och tillbaka och chanser skapades åt båda håll. 1-1 får man betrakta som ett rättvist resultat även om Mjällby låg närmast segern på övertid. Blekingarna skapade då två kanonchanser som kunde resulterat i ett segermål.

Joel Ekstrand var en trevlig bekantskap som mittback och även 17-åriga anfallaren Rasmus Jönsson bör nämnas. Jönsson överglänste sin anfallskollega Imad Khalili, som återigen såg loj och ointresserad ut. Nyförvärvet Olafur Skulason visade inget som skulle rättfärdiga en plats i HIF: s startelva. Islänningen var okey men borde dominera mot Mjällbys juniorer.

Olivier Karekezi fanns inte med i dagens match trots att han blev utan speltid igår. Enligt Bosse Nilsson ville Stuart Baxter spara rwandiern, då han är aktuell för lördagens allsvenska match.

HIF:s lag: