Lagbanner
2017-04-01 16:00

Cheltenham - Morecambe
3 - 1

Inför HIF-MFF Dags för Derby

Det är dags för derby och för många så är detta årets match på Olympia. Förutsättningarna är goda för att det ska bli en publikfest. Båda lagen har börjat säsongen ojämnt men framförallt Malmö har gjort bättre resultat på senaste. De har vunnit mot AIK med 4-0 och senast fick de oavgjort mot Hammarby. HIF kommer med stärkt självförtroende efter segern mot AIK på Råsunda i förra omgången.

Båda lagen saknar anfallare

I HIF har Henrik Larsson äntligen kommit tillbaka från sin skada och det innebär att han går rätt in i startelvan. För tillfället ser det ut som anfallaren Olivier Karekezi inte kommer att finnas med i truppen eftersom han fortfarande har lite ont i knäet. Därmed öppnas det en plats för Adma Tamboura på vänsterbacken.

I Malmö saknas Junior och det ställer till stora problem då han är minst lika viktigt för Malmö som Larsson är för HIF. Det förekommer dock olika uppgifter kring vem som tar Juniors plats. Det står för tillfället mellan Ofere och Marcus Pode. Troligast är dock att det blir Pode som får spela.

Alltid Svårtippat

Ett derby är alltid svårtippat även om de senaste åren har visat att det oftast är hemmalaget som går segrande ur skånederbyn. Förra året vann Malmö sin hemmamatch med 3-1 och det blev samma siffror till Helsingborgs fördel på Olympia. Detta år är det inte riktigt samma spets på Helsingborgs lag som de hade i förra årets derby. HIF saknar förra årets raket Luton Shelton och även om Razak Omotoyssi har gjort 2 mål så känns han inte lika vass som den ninjasnabbe Jamaikanen.

Stuart Baxter anser att nyckeln till att Helsingborg ska kunna vinna mot Malmö är beroende på om hans lag kan lyckas att föra spelet. Baxter vill kunna sätta en hög press för att kunna rulla runt och komma på avslut. På grund av att Junior saknas så räknar Baxter med att Malmö kommer att försöka komma mer i djupled och där gäller det att stänga ytor.

Publikfest

Det kommer att bli en publikfest utan dess like och det lag som kan ta tre poäng hakar på i toppstriden som kommer att vara jämnare än någonsin. Det gäller HIF visar ordentlig inställning inför ett slutsålt Olympia. 

Troliga startelvor

Helsingborgs IF

Daniel Andersson
Wahlen - Beloufa - Björck - Tamboura
Dahl - Andy - Mariga - Stefanidis
Larsson - Omotoyossi 

Malmö FF

Sandqvist
Safari – Andersson – Dixon - Vinzents
Yksel – Daniel – Höiland
Toivonen
Johansson - Pode

Ted Egger2007-05-14 14:35:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"