Lagbanner
Den ofrivillige kantlöparen nära göra mål
Andreas Dahl var bitter efter sin och lagets alla missade chanser.

Den ofrivillige kantlöparen nära göra mål

Det blev en tung derbyförlust för HIF. Den ofrivillige kantlöparen Andreas Dahl grämer sig över sin och lagets missade chanser.

Det var i den andra halvlekens nionde minut som Adama Tamboura hittar Henrik Larsson som på ett mirakulöst sätt får fram bollen till Andreas Dahl som kommer inrusande från högerkanten. Skottet tar riktning mot allt annat än målet.

- Det är en av tio gånger man missar en sån chans. Jag ångrar att jag i stället inte lade en bredsida.

Jonas Sandqvist briljerade i Malmös mål och stod i vägen för en framstormande röd armé mer än en gång, i synnerhet under de sista 25 minuterna av matchen.

- Det är otur. Det är jävla räddningar. Vi skapar solklara chanser som borde ha varit mål.

Trivs bäst centralt

Precis som i derbyt i fjol ägde Malmö den första halvleken, medan HIF tog över i den andra. HIF började hitta tillbaka till sitt spel och chanserna avlöste varandra.

- I den första halvleken kommer vi inte igång. Det blir för mycket långbollar. I den andra halvleken kommer vi mer i gång när vi hittar vårt eget spel.

Andreas Dahl startar ännu en match på kanten och han gör ingen hemlighet av att han hellre spelar centralt. Men han är överlag nöjd med sin insats.

- Jag trivs bäst i mitten. De första 25-30 minuterna idag gick det väl sådär. I den andra tycker jag det gick helt okej, särskilt när jag kom in i mitten.

Omdiskuterat mål

Malmös segermål rullade in i nätmaskorna bakom Daniel Andersson i mitten av den första halvleken. Den assisterande domaren hade flaggan uppe, men Malmöspelaren gick inte på bollen. Andreas Dahl menar att det är mentalt att man stannar upp att spela när flaggan kommer upp.

- Vinkar man så tidigt så stannar man upp. Det är säkert rätt av huvuddomaren att ta det beslutet. Det är typiskt att det är just i en sån här match det ska bli avgörande.

Mikael Öhrn2007-05-15 23:55:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"