Lagbanner
Rättsskiparna spelade än en gång en avgörande roll
HIF ska vara glada för att de för ovanlighetens skull hade domarna på sin sida.

Rättsskiparna spelade än en gång en avgörande roll

Domarna kom åter igen att spela en avgörande roll för HIF. För ovanlighetens skull var dock domarna på HIF:s sida i segermatchen mot Örebro.

Det var i den 29:e minuten som Örebros Kristoffer Näfver fick fri lejd fram till Daniel Andersson i HIF:s mål och 0-2 hängde i luften. Fredrik Björck springer dock in försprånget på honom och stoppar anfallet genom att sparka omkull Näfver. Solklar straff men domaren friar.

- Det känns bittert att HIF får stöd av domarna. Det hade varit ett annat ÖSK som kommit ut i andra halvlek om vi hade haft 2-0, sade Örebros tränare Patrick Walker om straffsituationen.

- Där är flera konstiga lägen där vi känner att vi skulle ha frispark, men får inte det samtidigt som HIF får tveksamma frisparkar, fortsätter Walker.

Ovana för HIF

Att få hjälp från rättskiparna är något som HIF knappast är bortskämda med. Stuart Baxter, HIF:s tränare höll med Walker i kritiken mot domaren angående straffen men menade samtidigt att felaktiga domarbeslut är något som alla drabbas av.

- Vi skulle ha haft straff i vår match mot Elfsborg i en liknande situation.

Att situationen skulle ha varit annorlunda om Örebro haft 2-0 med sig in till paus sticker inte Stuart Baxter under stolen med, men han menar ändå att HIF var det bättre laget.

- Vi skapade hela tiden chanser men visst vi hade haft det svårare om det stått 0-2. Men vi gjorde fyra mål så vi hade ändå vunnit matchen.

Henrik Larsson är inne på samma spår som sin tränare.

- Mot MFF hade linjedomaren flaggan uppe länge och det var vårt inkast men ändå fick Malmö det.

I inledningen av den andra halvleken får Örebro även ett mål bortdömt för offside.

Mikael Öhrn2007-05-28 23:55:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"