Lagbanner
Inför: Kalmar FF mot HIF – Hjärnornas kamp
Vid förra årets vinstmöte i Kalmar var Luton Shelton lysande. Låt oss hoppas att någon annan tar ansvaret denna gång.

Inför: Kalmar FF mot HIF – Hjärnornas kamp

HIF möter imorgon efter det långa uppehållet Kalmar på Fredriksskans och gjorde sin sista träning innan drabbningen idag under förmiddagen. Förhoppningen är att HIF nu hittat sitt förlorade självförtroende och bibehåller detta under sommaren.

Truppen åker buss till Kalmar imorgon förmiddag. I den nominerade truppen går, jämfört med matchen mot Örebro, Andreas Landgren och Olafur Skulason in. Imad Khalili får lämna. Troligt är att det blir samma startelva som senast mot Örebro. Således en välkommen kontinuitet.

Kalmars förra hemmamatch mot bottenlaget Trelleborgs FF blev ingen rolig historia för smålandslaget. Efter att Trelleborg gjort 0-1 kom Kalmar lite längre upp i banan men fick inte till några riktigt farliga målchanser. Trelleborg vann välförtjänt. Det är därför något oklart hur välbekante Nanne Bergstrand kommer formera sitt lag mot HIF. Troligen kommer några förändringar ske i startelvan. Kalmars problem i inledningen av allsvenskan har verkat vara synonymt med HIF:s i många år; att vinna mot ”på pappret” sämre motstånd. Att laget uppträder lika nonchalant mot HIF är föga troligt. Fortfarande har man sina starka sidor i försvarsspelet och de farliga brasilianarna Ari och Santin. Ari kommer dock lämna Kalmar i början av juli och frågan är hur detta påverkar hans spel.

Det har spekulerats i om Adama Tamboura skulle få plats i startelvan mot Kalmar. Stuart Baxter behövde inte lägga pannan i djupa veck angående vilken forward han i så fall skulle behöva plocka bort. Tamboura skadade sig på gårdagens träning. En lättare bristning är det sagt så han är inte aktuell för truppen.

HIF fick i förra matchen igång sitt anfallsspel ordentligt. Det har spekulerats i huruvida taktiken på bortaplan kommer att korrigeras till en mer defensiv dito. Spelare och även Stuart Baxter har påtalat den naivitet som laget har haft långa stunder på bortaplan. Senast mot Brommapojkarna tappade HIF försvarsspelet fatalt under sista delen av matchen. Att ”grisspela” sig till poäng på bortaplan har sagts vara aktuellt. Det lär bli taktik på hög nivå på tränarbänkarna.

Kommer ni nu att spela mer defensivt på bortaplan med tanke på Kalmars starka hemmafacit?

- Det gäller att få stopp på Ari da Silva Ferreira och Cesar Santin. Men vi koncentrerar oss på att spela vårt eget spel. Det kommer inte att ske några förändringar vad gäller exempelvis ytterbackarnas utgångspositioner. Vi ska kunna köra över dem ändå, säger Hans Eklund. 


Trolig startelva
Andersson
Wahlstedt-Beloufa-Björck-Miranda
Stefanidis-Jakobsson-Mariga-Svanbäck
Larsson- Karekezi

Avbytare (en spelare tas bort)
Berglund-Rönningberg-Dahl-Landgren-Skulason-Omotoyossi  







Christoffer Spegel2007-06-11 13:26:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"