”Vi får inte vara nöjda med 2-2”

Det var en glad och en mindre glad tränare som dök upp på presskonferensen cirka kvarten efter att Andreas Jakobsson sparkat hem segern åt HIF.

Trelleborgstränaren Conny Karlsson var nedstämd, men gav sina killar en stor eloge för att ha hämtat upp underläge 0-2 efter vad han beskrev som en ”mardrömsstart”. Karlsson menade att hemmaspelarna tog slut i mitten av andra halvlek och efter detta aldrig riktigt förmådde ställa om då man erövrade bollen.

Trots detta skapade Trelleborg en hel del chanser, framför allt på HIF:s vänsterkant där man i andra halvlek emellanåt hade öppen autostrada och vid ett par tillfällen var ytterst nära att ta ledningen.

Stuart Baxter däremot var på det stora hela nöjd med resultatet och vad hans spelare presterade. ”En bra match mellan två tävlingsinriktade lag som verkligen ville vinna”, blev omdömet från HIF-tränaren.

Fram till 2-0 anser Baxter spelet vara bra, men därefter blir man lite oroliga och blottar sig, framför allt efter Trelleborgs reducering. I paus varnar man spelarna för att Trelleborgstränaren använder ”sin största piska” för att sätta fart på hemmalaget, men trots denna varning viker HIF ner sig och släpper direkt in kvitteringen.

Gästerna gav dock inte upp:

”Vi får inte vara nöjda med 2-2… och vi på bänken pressar hela tiden spelarna” förklarar Baxter vidare. I matchens allra sista sekund lyckas man också få in segermålet, vilket är tacken för att man aldrig slår sig till ro.