Lagbanner
Domaren: &#34Jag har gjort fel&#34
Kamp under gårdagens drabbning.

Domaren: "Jag har gjort fel"

Enligt ett pressmeddelande idag erkänner fotbollsdomaren Åke Andreasson att han skulle ha visat ut Hammarbys Christian Traoré i onsdagens allsvenska match på Olympia i Helsingborg. Efter misstaget blir domaren nu avstängd den närmaste tiden.

Det var många som var förundrade över hur Hammarbys Traoré kunde undvika att få ett gult kort och därmed bli utvisad i incidenten igår med Samir Beloufa. Han har nu dock i efterhand erkänt att han begick ett grovt misstag vid situationen som föranledde utvisningen. Varningen tilldelades Suleyman Sleyman som i uttalanden efter matchen inte sade sig ha en aning om varför han fick syna det gula kortet.

- Jag har gjort fel. Totalt skulle tre bestraffningar utdelas i den aktuella situationen, men jag tappade bort den första. Jag visade två kort, ett gult till Traoré och ett rött till Beloufa. Till Sleyman visade jag inget kort. När jag skrev upp spelarnas nummer blev det två nummer eftersom jag visat två kort, säger Andreasson.


Särskilt allvarligt anser undertecknad Andreassons tilltag vara eftersom han efter matchen förnekade att Traoré skulle fått en varning. Han har alltså ljugit den samlade presskåren och övriga fotbollssverige rakt upp i ansiktet. Om man efter gårdagen hade begränsat förtroende för honom som elitdomare anser jag personligen att han idag totalt missbrukat sin position att fortsätta döma.

____________________
Fotnot
Fotbollsförbundets disciplinnämnd avgör i efterhand de individuella bestraffningarna i matchen. Resultatet 4–2 till HIF står dock fast.





Christoffer Spegel2007-07-05 17:48:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"