Lagbanner

Spelarbetyg IFK GÖTEBORG - HIF

Det var en kampfylld match som slutade mållöst. Mest imponerande var HIF:s backlinje och innermittfält, som stod upp mycket bra mot IFK:s grisfotboll. Däremot hade anfallarna gärna få varit lite hetare. En poäng borta mycket IFK Göteborg är ändå ett godkänt resultat.

Daniel Andersson 3
Var som vanligt mycket stabil. Egentligen inte så mycket att göra, men Andersson gjorde tre riktiga klassräddningar som höll HIF kvar i matchen. 

Erik Wahlstedt 2
Gjorde återigen en mycket bra defensiv insats. Kan dock fortfarande förbättra offensiven. Kanske håller Erik på att hitta formen? 

Andreas Jakobsson 3
Hela backlinjen såg stabilare ut än på länge. Andy bidrog till stor del och det blev inte oroligt eller rörigt. De chanser IFK skapade berodde inte på några misstag från backlinjen. 

Oskar Rönningberg 2
Fungerade bra tillsammans med Andy. Visade att han vill vara med och slåss om en mittbacksplats men kanske behöver öva tajmingen i huvudspelet. För övrigt var det till stor del Oskars förtjänst att man nollade Göteborg. 

Christoffer Andersson 4
”Stoffe” var stundtals lysande men tappade lite när HIF tröttnade. Göteborg älskar att anfalla på Anderssons kant och han plockade bort varje försök. Defensivt var han mycket bra och både Selakovic och Eldin Karisik kom ingen stans mot Andersson. Kom även upp flera gånger i anfallet och uppspelen till mittfältare och anfallare höll mycket hög klass. 

Babis Stefanidis 2
Babis kanske borde haft ett högre betyg då han var en HIF:s bästa spelare i första halvlek men blev för osynlig i andra. Stefanidis verkar annars vara på väg att hitta formen och med lite tur kunde det ha blivit minst ett mål på Ullevi. 

Andreas Dahl 3

Sommarens stora överraskning! Var inte riktigt lika delaktigt i offensiven men gjorde en mycket bra insats defensivt. Det är tungt att möta Göteborgs mittfält och tillsammans med Mariga så krigade Dahl om varje millimeter på mittfältet. Fick en varning igen men denna gång var det en taktisk sådan, då det kunde blivit ett mycket farligt anfall om Dahl inte hade stoppat det.

McDonald Mariga 3
Gjorde en bra match på mitten. Kom inte fram så mycket offensivt då han ständigt fick kämpa på innermittfältet för att HIF inte skulle tappa matchen. Gjorde ett mycket bra jobb tillsammans med Dahl och med tanke på vilket innermittfält som stod för motståndet så var det imponerande. Behöver dock komma lite oftare i djupled.

Fredrik Svanbäck 2
Slet och kämpade som vanligt. Hade en styrning i trävirket. Samarbetet med Christoffer Andersson fungerar bra men Svanbäck blir lite för omständlig när han kommer i bra lägen. Har även precis haft lite skadeproblem vilket syntes eftersom han tröttnade tidigare än vanligt.

Henrik Larsson 2
Henke arbetade, sprang och försökte slå genialiska passningar. Han var dock inte så bra som vi är vana att se honom och i denna match så var det en frispelning till Razak (som inte var offside) och ett par fina bollar till Babis Stefanidis var höjdpunkterna.

Razak Omotoyossi 3
Var mycket mer aktiv i spelet än sist. Visade prov på sin snabbhet flera gånger och blev felaktigt avblåst för offside när han var fri mot Bengt Andersson. Hade också en boll inne i mål men den gången var det solklart offside. Visade också mer skärpa i spelet än under våren och med sin storlek underhöll han stundtals Göteborgs försvar ensam.


Inbytta

Ólafur Skúlason 2
Ersatte Andreas Dahl på innermittfältet och gjorde det hyfsat defensivt men lyckades inte bidra med något framåt.

Andreas Landgren och Olivier Karekezi
Spelade för kort tid för att bedömmas 

Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

REDAKTIONEN2007-07-11 08:37:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"