Lagbanner
Underlaget ett mentalt hinder
Planen på Nya Ullevi var under all kritik. Något bland annat Oskar Rönningberg fick känna på.

Underlaget ett mentalt hinder

HIF hade mentalt ställt in sig på att inte fundera över Ullevimattans usla skick när de äntrade planen. Men det hjälpte föga när verkligheten presenterade sig för det tillresta rödblåa manskapet.

- En sak som vi ville hålla bort från tanken var planens kvalité. Alla hade snackat om den, sade Stuart Baxter efter den mållösa matchen mot IFK Göteborg.

Trots att monsterbilarna våldfört sig utan någon som helst pardon på gräsmattan för några veckor sedan och planen närmast påminde om en nersprungen och gropig Korpengräsplan, försökte emellertid båda lagen att bjuda på en fotboll värd namnet. Även om HIF åkt upp till Göteborg i förhoppning om att spela hem samtliga tre poäng, var Stuart Baxter villig att erkänna att ett poäng dög.

- Så här i efterhand är jag nöjd med en poäng, men det var intre meningen att vi skulle hit och försvara oss, men jag skyller på planen.

En spelare i HIF som mer än en gång fick känna av vilken påverkan en usel gräsmatta har på en fotboll var Daniel Andersson, som flera gånger tvingades till otroliga paradräddningar.

- Det är klart att vissa skott hoppar lätt. Det blir ju dessutom blött i andra halvlek, men det gäller att jobba därefter, sade Daniel Andersson som hade varit med om värre underlag.

- När vi mötte OB hemma förra året, då snackar vi dålig plan. Men det är bara att ställa hjärnan och spela på.

På söndag vänder serien och HIF och Göteborg byter spelplan. Olympias gröna matta har inte tagit någon som helst stryk av regnovädret som härjat i syd-Sverige och enligt Daniel Andersson har mattan på hemmaarenan varit klockren när de så sent som i måndags tränade på den. Så det råder ingen tvekan i HIF-lägret att returmatchen kommer vara av en annan kaliber.

- Vi gillar att trilla boll så det ska gynna oss, säger Oskar Rönningberg om kommande match på söndag.

Eller som Andreas Jakobsson uttrycker det.

- Det är nya förutsättningar på söndag. På Olympia bestämmer vi.

Mikael Öhrn2007-07-11 18:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"