Lagbanner
Måltjyveri låg bakom poängen
Razak Omotoyossi räddade poängen till HIF.

Måltjyveri låg bakom poängen

Osynlig under första halvlek. Bedrövlig bollbehandling och ett flertal enkla felpass. Men sedan presenterade sig måltjuven Razak Omotoyossi med en nicklobb i 53:e minuten, vilket gav Helsingborg nytt hopp.

Razak Omotoyossi klev fram som en räddare i nöden med sitt sjätte och sjunde mål för säsongen och ordnade en pinne till laget. Det var efter ett inlägg som en studsande retur letade sig fram till honom, en nick och en underlig båge fick bollen att vackert segla in bakom Bengt Andersson. 

- Det var det enda valet jag hade när bollen kom, nicka och försöka få den på mål. Det var ett viktigt mål, berättar Omotoyossi efter matchen.

Razak Omotoyossi säger även att han är missnöjd med domarstandarden och tycker att Helsingborg borde haft straff när Henrik Larsson gick omkull. 

- Den är given, det är det jag menar. Den är lika given som Göteborgs straff.

Razak Omotoyossi vill inte spekulera i hur många mål han kommer att göra under säsongen. Men säger att han i sin roll som anfallare självklart vill vara i toppen av skytteligan. Det tycks inte vara en omöjlighet för honom eftersom han visar upp ett utpräglat målsinne och ett stort hjärta. Mål nummer två för kvällen kom efter en tilltrasslad situation där Bengt Andersson inte fick kontroll på bollen, Razak var där och kunde retfullt enkelt rulla in kvitteringen.

Med lite mer flyt i avslutningarna kunde Razak ha gjort fler mål i matchen. Han var på väg genom vid ett par tillfällen och hade ett skott i 65:e minuten som Bengt Andersson med viss möda lyckades rädda. Razaks två mål var kvällens behållning och den här poängen var hans förtjänst.

Robert Stenegärd2007-07-16 00:15:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"