Lagbanner
Vem får stanna?

Vem får stanna?

Imorgon kommer styrelsen och tränarna ta beslutet om de ska gå vidare med någon av de två provspelarna Josef Dvornik eller Dennis.

Ett beslut kommer imorgon om klubben ska gå vidare med någon av de två provspelande mittbackarna Josef Dvornik och Dennis. Efter kvällens U-21 match mot Bunkeflo IF är det svårt att avgöra vem som ligger bäst till. Ingen av dem två sattes på några större prov under matchen och när de hade boll valde det att spela enkelt. Spelarna påminner en hel del om varandra i spelet två långa spelare som dominerar i luftspelet och väljer att spela enkelt när de har bollen. En del krossbollar från bådas sida, men då Bunkeflo bjöd på alldeles för dåligt motstånd är det svårt att säga vem insats som var bäst.
Stuart Baxter ville inte säga allt för mycket om de två efter matchen då han inte tyckte matchen innehöll några svårare situationer för dem och sa att det är upp till styrelsen vem de ska välja. Han tyckte båda spelarna påminde om Fredrik Björck i sitt spel och agerande.

Bosse Nilsson var av en annan mening då han tyckte spelarna imponerade och att de såg bra ut. Vem klubben kommer att välja sa han var upp till tränarna och att beslutet kommer tas imorgon. Det är inte säkert att man väljer att gå vidare med någon spelare. Skulle man välja att gå vidare med sitt intresse återstår förhandlingar med respektive spelares klubb. Enligt Bosse Nilsson ska de inte vara några problem att finansiera en övergång. Att värva båda spelarna är inte aktuellt enligt Bosse, ekonomiskt vore det inga problem men man är bara ute efter att ersätta Fredrik Björck.
Bosse kunde inte säga vem av spelarna det lutar åt då båda spelarna har imponerande meriter och gjort bra matcher mot bra motstånd.
Den tredje provspelaren Christian Gyan är inte aktuell för en övergång, där var både överrens om att han var alldeles för liten för en mittbacksroll. Baxter hade dock kunnat tänka sig honom som en högerback alternativ defensiv mittfältare, en övergång är dock inte aktuellt eftersom han inte tycker man behöver förstärka på dem positionerna för stunden.

Sebastian Jonsson2007-07-16 21:51:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"