Lagbanner
HIF tar sig an Estländskt motstånd!
Tamboura går in på vänsterbacksplatsen imorgon!

HIF tar sig an Estländskt motstånd!

HIF inleder sin resa mot UEFA-cupen mot Trans Narva på Olympia. Det Estländska topplaget har varit i Europa förr och de har spelat mot bland annat Elfsborg och Kalmar. På pappret borde HIF vara det bättre laget, men eftersom Trans Narva är ett topplag så bör HIF vara försiktiga att ta ut något i förskott.

Torsdagens match bjuder på en trevlig överraskning eftersom det är troligt att Adama Tamboura får chansen på vänsterbacken. Istället för att peta Christoffer Andersson så flyttas han upp på vänstermittfältet och Fredrik Svanbäck blir förpassad till bänken.

HIF har haft en bra period med Europa spel i slutet av nittiotalet och början av tjugohundratalet. Höjdpunkten blev HIF: s framträdande i Champions League, där de fick möta Paris SG, Rosenborg och Bayern München. En bedrift som endast IFK Göteborg och AIK har mäktat med innan. Då hette Helsingborgs största profil Alvaro Santos.

Dagens HIF är långt ifrån det framgångsrika laget och efter Champions League succén har föreningen brottas med ekonomiska problem och uteblivna framgångar. Nu är de på fötter ekonomiskt igen och även sportsligt så gjorde HIF sin bästa säsong på länge förra året. Mycket beror så klart på lagets fantastiska höst som bidragit till både Royal League spel och den stundande UEFA-cup matchen.

Vårsäsongen har varit en stor besvikelse och ett avancemang i UEFA-cupen kan vara räddningen som behövs för att Helsingborg ska kunna rädda det som räddas kan av säsongen. På senaste har faktiskt laget dessutom en uppåtgående trend och flera spelare har höjt sig rejält.

Henrik Larsson är den största profilen dagens trupp. Larsson har spelat final i UEFA-cupen och mäktade dessutom med två mål i den finalen. Han hoppade dessutom in i förra årets Champions League final och spelade nästan ensam hem turneringen för sitt Barcelona. Hans rutin är ovärderlig och han måste visa vägen för att HIF ska kunna kvalificera sig till huvudturneringen.

I dagsläget så ser det ut som Baxter kommer att omdisponera laget. Adama Tamboura går in som vänsterback tillsammans med Samir Beloufa som ersätter Rönningberg i mittförsvaret. På mittfältet är Dahl tillbaka men Skulasson får fortsatt förtroende. I anfallet blir det som väntat Henrik Larsson och Razak Omotoyssi. Det återstår att se om HIF klarar att spela sitt spel och gå vidare till den andra kvalomgången.

Preliminär startelva:

------------------D Andersson--------------------

Wahlstedt - Jakobsson - Beloufa - Tamboura

Stefanidis - Skulasson - Dahl - C Andersson

----------- Omotoyossi - H Larsson ----------

Ted Egger2007-07-18 16:25:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"