HIF körde över Trans Narva!
The supporters were fantastic!

Första kvalmatchen mot Trans Narva blev aldrig riktigt spännande. HIF körde över gästerna och det var stor skillnad på lagen. Henrik Larsson var strålande och han gjorde sitt 48:e och 49:e mål i Europaspel. Slutresultatet 6-0 talar ett tydligt språk och nu står HIF med ena foten i den andra kvalomgången.

Första halvleken inleddes med en chans för Helsingborg direkt. Henrik Larsson stal bollen från en försvarare och gick in i straffområdet. Han kom lite ur vinkel och försökte att spela in bollen till Razak Omotoyossi. Det hela resulterade i en hörna som rann ut i sanden. Därefter fortsatte HIF att producera farliga anfall och mestadels spelades bollen på vänsterkanten. Under de första 25 minuterna hade Adama Tamboura, Christoffer Andersson och Henrik Larsson lekstuga.

Det dröjde dock tills den 28:e minuten innan HIF fick hål på gästerna. Christoffer Andersson slog en hörna som Razak nickade rakt på målvakten som släppte retur. Han nickade returen in i mål och 1-0 var ett faktum. Bara två minuter senare stal Andreas Dahl bollen utanför straffområdet och sköt välplacerat in 2-0. Därefter fortsatte HIF att spela sitt spel och Trans Narva hade bara en chans som Daniel Andersson avstyrde säkert.

- The first 20 minutes was hard but after two goals it got easier to play, sade Baxter om de första 45 minuterna.

Den andra halvleken inleddes precis som den första slutade. HIF tryckte på och fick enormt mycket tid att spela runt bollen. Det dröjde dock till den 59:e minuten innan hemmalaget ökade på ledningen. Razak Omotoyossi revs ner när han var nästan helt fri. Frisparken var en bit utanför men lagkaptenen stegade fram. Henrik Larsson fick ett hyfsat skott som målvakten inte kunde ta. 3-0 och Henrik Larsson hade gjort sitt 48:e Europamål. Fem minuter senare hade Larsson ett fint väggspel med Babis Stefanidis som resulterade i öppet mål för Larsson Han gjorde inga misstag och hans 49:e mål i Europa var ett faktum.

Efter 4-0 var gästerna ganska bedrövade. De försökte ändå att hålla uppe spelet och de blev inte griniga som de flesta lag hade blivit. Helsingborgs IF var inte nöjda och producerade både 5-0 och 6-0. Christoffer Andersson fick göra sitt första mål sedan återkomsten. Olivier Karekezi fick hoppa in och även han gjorde ett av de 6 målen.

Det var stor show på Olympia och HIF körde över motståndet. Stuart var mycket nöjd med kvällens match.

- The players played well and the supporters were outstanding, that's why we deserved to win, sade Baxter på presskonferensen.

Nu väntar returen i Tallin och HIF behöver endast undvika en 6 måls förlust och den första kvalomgången är avklarad. Innan dess väntar AIK på Olympia och Baxter får möta sitt forna lag för tredje gången. Inför matchen är det fördel Mr. Baxter med en oavgjord (förra säsongen) och en vinst i våras på Råsunda.