Spelarbetyg HIF- FC Trans Narva

HIF vann med klara 6-0 mot estniska FC Trans Narva och skaffade sig ett mycket bra läge inför returen.

Daniel Andersson 2
Fick göra sin första räddning efter 55 minuter. Gjorde en fin enhandsräddning, hade annars det väldigt lungt och sattes inte på några större prov.

Erik Wahlstedt 2
Hade en del problem ibörjan i matchen då Trans Narva kom runt på högerkanten några gånger. Till Eriks försvar ska man tilläga att han inte fick mycket hjälp av Stefanidis utan fick ensam försvara högerkanten. Spelar upp sig men har lite problem i luften då han inte får bort bollen ordentligt när han går upp och nickar bort en del bollar.

Andreas Jakobsson 2
En stabil insats av Jakobsson, har ett bra passningsspel och ger sällan bort bollen till motståndarna. Bra positionsspel och hamnar därmed inte i allt för många löpdueller.

Samir  Beloufa 3
Var tillbaka från sin avstängning och gör det mycket bra. Gör några riktigt bra brytningar och följer även med i en del anfall. Säker med boll och komplettera Jakobsson bra.

Adama Tamboura 3
Startar matchen väldigt piggt. Följer med upp bra i anfallen och kommer runt några gånger för bra inläggslägen.  Har även en bra chans att göra 1-0 men skjuter högt över. Försvinner lite i andra och kommer inte fram lika mycket i offensiven. Gör en bra insats även bakåt och Christoffer Andersson får svårt att återta vänsterbacksplatsen.

Babis Stefanidis 2 (utbytt 84 min)
Kanske skulle vara en 3:a men efter att ha varit osynlig i första halvlek drar det ner betyget.  Är mycket bra i andra halvlek och får mycket boll. Ligger bakom två mål genom två fina framspelningar.  Väggspelar vackert med Henke och frispelar Henke som enkelt kan rulla in bollen i mål till 4-0. Spelar även fram till Karekezi som på volley gör 5-0. Bli utbytt med sex minuter kvar.

Andreas Dahl 2 (utbytt 77 min)
Även han tillbaka från avstängning.  Ser lite små seg ut på innermittfältet. Trans Narva trycker ihop sitt mittfält och det blir mest kriga, vilket Dahl gör bra. Slarvar en del med passningsspelet. Gör 2-0 efter att ha vunnit en närkamp på mitten och kan tämligen enkelt prickskjuta in bollen i mål från 16-17 meter.

Olafur Skulason 2
Krigar på bra precis som Dahl. Visar att han ska vara en man för startelvan. Vinner mycket boll och är stark i närkamperna. Försöker hitta spelvägar när han har bollen och slår sällan iväg en passning.

Christoffer Andersson 3
Gör det bra matchen igenom på en ovan position. Får mycket yta att jobba på och kommer till flera bra inläggslägen. Slår hörnan som leder till 1-0. Avslutar målskytten genom att kallt  rulla in 6-0 mitt i mål. Slarvar en del i passningar men jobbar hårt och springer mycket matchen igenom.

Henrik Larsson 3
Gör två mål, det första på frispark som han placera till vänster om målvakten, målvakten är på den men bollen går in vid stolpen. Andra målet vägspelar han vackert med Babis och kan enkelt rulla in bollen i mål. Jobbar och sliter hela matchen. Slarvar ibland med passningarna. Tar nästa på sig för mycket ansvar och nästan alla uppspel går på honom.

Razak Omotoyossi 2 (Utbytt 73 min)
Någon stor fotbollspelare är han inte, men mål gör han. Gör 1-0 genom att ta vara på sin egen nick som målvakten lämnat retur på  och nickar in bollen mitt i mål. Är väldigt ojämn i spelet med boll och är som alltid ovän med bollen. Blandar bra med dåliga insatser. Spelar bort bollar ibland men hotar också många gånger i straffområdet. Så länge han gör mål är det svårt att klaga.

Olivier Karekezi 2 (inbytt 73 min)
Börjar inte alls bra då han springer offside två gånger på 5 minuter. Kommer sedan in mer och mer i matchen.  Kan genom en bra löpning i straffområdet göra 5-0 på volley vackert framspelad av Stefanidis.  Har sedan också ett jätte läge att göra ytterligare ett mål men nickar bollen via ribban ut. Det är bara att hoppas att målet var precis vad Olivier behövde och att vi kommer få se mer av de kvalitér som han visade upp förra säsongen.

Isac Chansa 2 (inbytt 77 min)
Gör sin första tävlingsmatch för klubben och på Olympia. Syns inte så mycket och när han har bollen försöker han spela så enkelt som möjligt och passa till närmaste medspelare.