Lagbanner
2017-03-04 16:00

Plymouth - Carlisle

Mariga aktuell för spel mot AIK
Tamboura magsjuk, men aktuell för spel.

Mariga aktuell för spel mot AIK

Det var på en regntung plan som HIF i eftermiddags gjorde sin sista träning inför matchen mot AIK. Den preliminära startelvan syntes solklar, med Svanbäck-Tamboura som den enda förändringen gentemot matchen mot Trans Narva, vilket skulle innebära att Christoffer Andersson får gå ner på backen igen. Stuart Baxter har dock flera tänkbara alternativ till morgondagens drabbning: både Adama Tamboura och McDonald Mariga är nämligen aktuella för spel.

Tamboura anlände till dagens samling aningen försenad på grund av magsjuka och skickades omedelbart hem igen. Skulle maliern känna sig kry imorgon pekar det mesta dock på att han startar:

”Om Adama är frisk så spelar han. Jag tyckte vänsterkanten såg intressant ut mot Trans Narva” förklarar Baxter.

Även McDonald Mariga är alltså aktuell för spel, efter att ha återhämtat sig från den skada som tvingat honom till ofrivillig vila de två senaste matcherna. Mariga körde fullt under dagens träning och lämnar imorgon besked till HIF-tränaren om han fått några reaktioner eller ej. En frisk Mariga ger flera möjliga alternativ för Baxter, som dock inte kunde ge svar på vem av Olafur Skúlason och Andreas Dahl som får stiga åt sidan ifall Mariga tar plats. Däremot aviserar Baxter möjligheten att Chansa kommer finnas med på bänken:

”Chansa är en spelare som AIK har noll koll på. Av den anledningen vore det bra att ha honom med, men valet av spelare får inte gå ut över vår strategi”

Något färdigt segerrecept mot AIK, som man haft väldigt lätt för under 2000-talet, har Baxter inte, men menar att det är hårt jobb som gäller för att bärga tre poäng:

”Vi måste göra en bra match och jobba hårt för att följa vår taktiska plan. Det gäller att få in AIK i vårt sätt att spela fotboll och inte låta deras ego växa”


Utöver osäkerheten med Tamboura och Mariga är Fredrik Olsson skadad och Marcus Nilsson sjuk, vilket gör att Baxter väljer att ta ut en 19-mannatrupp, där hela 5 icke EU-spelare ingår:

Målvakter: Daniel Andersson, Oscar Berglund
Backar: Adama Tamboura, Erik Wahlstedt, Christoffer Andersson, Samir Beloufa, Andreas Jakobsson, Oskar Rönningberg
Mittfältare: Andreas Landgren, Mattias Unkuri, Babis Stefanidis, Isaac Chansa, McDonald Mariga, Fredrik Svanbäck, Andreas Dahl, Olafur Skulason
Forwards: Henrik Larsson, Razak Omotoyossi, Olivier Karekezi
 

















Christian Rurfors2007-07-22 20:45:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"