Lagbanner
Babis efter matchen: ”Jag måste ju också gå vidare”
Babis Stefanidis på väg söderut men ännu i HIF.

Babis efter matchen: ”Jag måste ju också gå vidare”

Buropen haglade kring Babis Stefanidis. Som starkast var ropen i början av matchen men de mattades ut och många i publiken försökte istället klappa då huvudpersonen fick bollen i andra halvlek. Han gav sin syn på den uppkomna ”härvan” tillsammans med tränaren Hans Eklund.

- Jag kan säga tusen ord, men om folk tycker det är roligt och fortsätta med sånt här trams så får det stå för dem då. Fast det är sånt som ingår och som fotbollsspelare får du höra mycket. Ska jag vara ärlig så är jag ganska van vid det. Men det är med tanke på omständigheterna den tyngsta matchen i min karriär, det måste jag säga, sa Babis.

HIF:s andretränare Hans Eklund var irriterad på publiken och ville poängtera att Babis fortfarande är HIF:s spelare. Men samtidigt erkände han att tränartrojkan inte riktigt haft koll på hur länge Babis haft kontrakt skrivet.

- Vi vill spela med bästa laget. Vi har velat ha kvar Babis hela tiden då han varit en viktig spelare för oss under hela året, men har nu fått reda på att hans kontrakt skulle gå ut i slutet av januari. Visst är övergången känslig men samtidigt så, vad är viktigast; att skrika på den spelaren eller heja på laget? Det kan man ju fråga sig. Det som hände var ju att Malmö fick hjälp och vi fick noll poäng. De släppte en nyhet sent igår kväll och vi gick lite i fällan och la fokus på fel saker, sa Eklund.

Nyheten om att övergången var klar släpptes alltså på MFF:s hemsida sent igår kväll. Och Eklund reagerade starkt på publikens reaktioner.

- Att Babis blir utbuad av klacken är givetvis oerhört tråkigt. Han tillhör oss till den sista december och han ligger bakom bägge våra mål. Man önskar att supportrarna kunde lägga ner energi på att heja istället. Vi får stötta honom, men det splittrade och störde laget, det märkte man, men Babis var nog den som klarade det bäst. Vi var lite ofokuserade på uppvärmningen på grund av situationen. Vi ville ”hålla ihop det” men det var tufft. Det störde oss att folk skrek mer än att det hjälpte oss. Vi hoppas att de ska stötta HIF men det verkar som om det är viktigare att hata Malmö än att heja på oss men det kanske är supporterkulturen, funderade Eklund.

Babis själv ser framåt mot MFF men är också kritisk till HIF:s sätt att hantera allt som hänt de sista månaderna.

- Angående derbyt mot Malmö FF så tar jag en dag i taget. I Europa är det inget märkvärdigt med sånt här. Du måste förstå att fotboll också är en arbetsplats. Man måste gå vidare. MFF är framtiden, de vill verkligen ha mig. Det är bara positivt att Sören Åkeby är där redan. Det kanske inte är det bästa att gå ut med nyheten på Malmös sida tolv timmar innan match. Jag har fått en del SMS, vet inte hur det fått tag på mitt nummer. De som skrivit dessa får gärna själv berätta vad de skrivit. Det känns som, vad gäller HIF, att det gått upp och ner. Jag har nu väntat ända till juli månad, det har tagit lång tid. Man måste kunna respektera spelaren men sen förstår jag att de haft mycket att göra, men jag måste ju också gå vidare och tänka på mig själv, avslutar en frustrerad och något bitter Babis Stefanidis.

Christoffer Spegel2007-07-23 23:26:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"