Spelarbetyg: HIF - AIK

Frånsett vissa toppar var insatsen överlag ganska medioker. Försvar och mittfält hade svårt med samarbetet och att bemästra AIK:s centrallinje.

Daniel Andersson 2
Daniel hade en hel del slarviga utsparkar och utkast som drar ner betyget. I övrigt var han säker i luften och kunde inte göra något på målen.

Erik Wahlstedt 2
Erik har spelat upp sig på sistone men hade svårt med positionsspelet mot AIK:s snabba djupledslöpande forwards. Hamnade ofta på mellanhand.

Andreas Jakobsson 3
Andreas var säker hela matchen och kryddade insatsen med ett mål. Fick dock oturligt Figuireidos skott på ryggen i första halvlek som ställde Daniel Andersson till 1-2.

Samir Beloufa 3 (utbytt 31 min)

Var bra och säker ända fram till han snavade och sträckte sig. Händelsen orsakade ett friläge för AIK. Kort därefter var han tyvärr tvungen att gå ut.

Christoffer Andersson 2

Svagaste insatsen i HIF:s tröja och en svag tvåa. Kom ofta sent in i situationerna.

Babis Stefanidis 2
Gjorde en godkänd insats på sin kant. En del pigga löpningar och framspelningar men kunde ha varit mer aktiv. Verkade inte påverkas av publiken.

Andreas Dahl 2
Ingen kanoninsats direkt. Har högre förväntningar efter senaste matcherna. Hade svårt mot AIK:s starka mittfält.

Olafur Skulason 4
Bäst i HIF och man ser varför han spelat i Arsenal. Var oerhört nyttig med viktiga brytningar i omställningsfasen och grymt kämpande mot ofta övertaliga AIK:are. Kom otroligt nog ofta ut med bollen i egen ägo under dessa ”matcher i matchen”. Tillika duktig passningsspelare.

Fredrik Svanbäck 1 (utbytt 63 min)
Det här var ingen höjdare Fredrik. Kom aldrig in i matchen och hade väldigt svårt att få till något konstruktivt alls på sin kant. Hade dock ett farligt genombrott i 15:e minuten som borde resulterat men hamnade i ribban.

Henrik Larsson 4
Oerhört viktig i sitt presspel högt upp i banan. Slår precisa passningar och skarvar sällan till fel adress. Säkert slagen straff. Eldar upp laget och tar tag i spelet när alla andra verkar hänga med huvudet. Förtjänar all cred.

Razak Omotoyossi 3
Var väldigt pigg i första halvlek med fina kombinationer och genombrott. Borde dock ha gjort något mål på alla chanser han hade. Blekare i andra. Hade jätteläge på nick efter hörna i slutet.

Inbytta:

Oskar Rönningberg 2 (inbytt 31 min)
Varnades i slutet av matchen efter en ful tackling. Kan inte lastas för målen men hade ibland svårt att hinna med i AIK:s snabba omställningar. Iofs. förståeligt då HIF flyttade upp laget.