Lagbanner
Ólafur Skúlason växer för varje match

Ólafur Skúlason växer för varje match

HIF föll tungt mot AIK på Olympia. Förutom den strålande inledningen fanns det inte mycket att glädjas åt i ett blekt HIF, undantaget heter Ólafur Skúlason. Den 24-årige islänningen fick i McDonald Marigas frånvaro en möjlighet att visa upp sitt fotbollskunnande för publiken på Olympia.

AIK dominerade mittfältet mot HIF. Andreas Dahl hade svårt mot motståndarnas starka mittfält. Den som stod upp och kämpade mot övertaliga AIK:are var nyförvärvet Ólafur Skúlason. Med hjälp av ett enormt "krigarhjärta" vann han en mängd närkamper och andrabollar i omställningsfasen och var även delaktig i uppbyggnaden av anfallspelet.

- Jag gör alltid mitt bästa, men jag är grymt besviken att vi inte tar 3 poäng ikväll. Vi började matchen bra och jag tycker att vi spelade bättre än AIK under den första halvleken, så det kändes lite konstigt att ligga under i halvtid.

Underläget tvingade Baxter att agera och göra taktiska förändringar. Isaac Chansa byttes in i 63 minuten och HIF gick över till en diamantformation med Ólafur Skúlason i högerposition. 

- Det är inte min naturliga position men det var bara att köra på och göra mitt bästa. 

Ólafur Skúlason hittade rätt i positionen, visade upp ett fint passningspel och hade ett par möjligheter att stänka in kvitteringen men istället dödade AIK matchen med 1-3. Hans Eklund var nöjd med islänningens insats:

- Han gör en bra insats som bollvinnare och växer för varje match i och med att han får förtroende, sa Eklund efter matchen.

Skúlason förklararar att han hela tiden känt stödet från Stuart Baxter och säger att managern har förståelse för att det tar lite tid att komma in i såväl ett nytt lag som ett nytt land.

- Jag känner verkligen att jag har mer att ge, avslutar Skúlason. 

Robert Stenegärd2007-07-24 12:18:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"