Lagbanner
Stuart om provspelande brassen: ”Hans vänsterfot är väldigt bra”
Jakten på Björcks ersättare går vidare

Stuart om provspelande brassen: ”Hans vänsterfot är väldigt bra”

HIF har under två träningar haft mittbacken Leandro Castan från den brasilianska klubben Atletico Mineiro på provspel. Han har spelat totalt 44 matcher för Atletico och också varit lagkapten.

Stuart verkade nöjd med hans insatser även om dagens träning inte erbjöd några insatser som satte brassen på svårare prov. Han påpekade dock hans starka sidor.

- Han har en väldigt bra vänsterfot, väldigt snabb, han har lite att jobba på med positionsspelet men det prioriterar man i Sverige väldigt högt. Det man kanske inte ofta ser i Sverige är just denna följsamma vänsterfot och lugnet med bollen.

HIF har tidigare under sommaren haft provspelande mittbackar på prov men ingen av dem har erbjudits kontrakt. Det är ingen hemlighet att klubben letar efter en spelare att fylla luckan efter Fredrik Björck men spelaren måste också vara den rätta.

- Det är en intressant spelare men hur intressant efter två träningar är svårt att säga. Jag tror inte vi får mycket mer än två träningar med honom. Vi åker till Tallinn imorgon så det är minsann inte lätt att ta ett beslut med detta i åtanke.

Således är det fortfarande ytterst osäkert om Leandro Castan kommer erbjudas en fortsättning i klubben.

Christoffer Spegel2007-07-31 12:57:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"