Lagbanner
Gästkrönika: Att gå vidare

Gästkrönika: Att gå vidare

"Man måste ibland skära av vissa grenar på ett träd för att få det att växa, de grenar HIF bör skära bort är de som inte har karaktärer som passar in i HIF-kulturen." Stefan Christensen levererar en krönika i konsten att blicka framåt.

Babis Stefanidis lämnar HIF, han går vidare. Ifall han byter upp eller ner sig kan man ju tvista om men faktum är att han kommer att spela för MFF från och med 2008. Ska man spilla en massa energi på en kille som tydligen inte vill vara kvar i klubben? Vore det inte bättre att lämna Babis bakom sig och se framåt istället? Baxter vill införa en HIF-kultur i klubben och det måste vara rätt väg att gå, spelare som inte är av det rätta virket ska man göra sig av med precis som man gjort med Fredrik Björck och Babis Stefanidis.

Man kan ju ha synpunkter på hur de gått tillväga med sina klubbyten, Björck presenterade ett kontrakt med Elfsborg som gällde från januari 2008 och HIF kom snabbt överens med Stefan Andreasson i IF Elfsborg om övergångssumman för resten av 2007. Alla är nöjda.

Hur länge Babis haft kontrakt med MFF vet ingen mer än Babis och Hasse Borg, klart är dock att MFF är fattigare/snålare än Elfsborg eftersom de inte är intresserade av att betala för Babis tjänster redan nu. Trodde Hasse Borg var Närking men det rinner tydligen lite småländskt blod där ändå?

Man måste ibland skära av vissa grenar på ett träd för att få det att växa, de grenar HIF bör skära bort är de som inte har karaktärer som passar in i HIF-kulturen. Babis hade det inte och inte heller Fredrik Björck. Men när det blivit klart att en spelare lämnar bör han hamna sist i prioriteringslistan när det gäller laguttagningar, Babis bör alltså sitta på bänken/läktaren tills kontraktet går ut.

Klart att han med medias hjälp kommer att medverka i olika snyftreportage av typ Jeffrey Aubuynn men att sätta folk i tidsbestämd karantän är inget ovanligt i till exempel näringslivet. År 2003 anställdes Johan Lundgren som VD av Fritidsresor men kunde inte tillträda förrän år 2005 då hans två år långa karantän han hade från sin tidigare arbetsgivare MyTravel group gått ut. Inget konstigt med det, Babis är en yrkesman inom fotbollen och man ska inte begära att han ska ha hjärta för en klubb som HIF eller för den delen MFF. Hade han nhaft ett klubbhjätrta hade han gått till Brommapojkarna.

Vem vet, när kontraktet med MFF går ut kanske han går till AIK eller IFK Göteborg?

Det viktigaste för alla inom och runt HIF är att gå vidare, glöm Babis och Björck och en massa annan skit om missade värvningar och uteblivna ersättare. Se framåt istället för det är där som framtiden finns!

”Det som hände igår är inget vi kan göra något åt idag utan bara se till att det inte händer imorgon igen” Kinesiskt ordspråk

Av: Stefan Christensen

Redaktionen2007-08-01 12:30:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"