Lagbanner
HIF-spelare befinner sig i Brasilien
Örgryte tyckte inte att HIF:s brasilianska anfallare Ze Rony räckte till för spel i Superettan.

HIF-spelare befinner sig i Brasilien

Inför säsongen valde HIF att värva den brasilianska anfallaren Ze Rony. Klubben skrev ett tvåårskontrakt med honom men han kom att lånas ut till Örgryte i Superettan. Göteborgsklubben skickade dock hem anfallaren till Brasilien för en månad sen.

Ze Rony ska ha haft personliga problem utöver de bristande färdigheterna på fotbollsplanen vilket ledde till att Örgryte bröt kontraktet med spelaren. På fyra matcher blev det ett mål, men sedan var han utanför laget en längre tid, och i början av juli skickades han hem.

- Det vi såg av honom i Portugal på träningslägret var bra där han gjorde en bra arbetsinsats. Men sen har utvecklingen stått still och det har inte hänt något mer. Det var en felbedömning av oss, säger Örgrytes tränare Jan Carlsson till HIF E-zine.

Örgrytes ordförande Stefan Herre Eriksson vill av hänsyn till Ze Rony inte kommentera varför man har brutit kontraktet med spelaren.

- Jag vill inte kommentera en enskild individ. Vi och HIF har inga större problem med varandra och vi löser det här med.

Eftersom HIF befinner sig på match i Narva i Estland har HIF E-zine inte lyckats komma i kontakt med någon i HIF för kommentar. Därför är det ännu oklart vad som händer med spelaren, som officiellt står under kontrakt med HIF.

Mikael Öhrn2007-08-02 16:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"