Lagbanner
UEFA-cuplottning *uppdaterad med bekräftade seedningsgrupper*
Äventyret i Europa går vidare.

UEFA-cuplottning *uppdaterad med bekräftade seedningsgrupper*

Avancemanget till Uefacupens andra kvalomgång har i praktiken varit klart i ett par veckor. Kvällens match gjorde avancemanget definitivt och redan imorgon får vi reda på vilka HIF ska möta i nästa omgång. E-zine reder ut förutsättningarna inför lottningen som startar klockan 13.00 i Nyon, Schweiz.

Estländska Trans Narva blev en munsbit för HIF i den första kvalomgången till Uefacupen. HIF gick vidare med sammanlagt 9-0 och faktum är att balterna knappt ens höll superettanklass. Andra kvalomgången lottas imorgon och där lär motståndet bli tuffare. De 37 segrarna från kvalomgång ett kryddas med elva vinnare av Intertotocupen och ytterligare 16 lag som går in först nu i andra kvalomgången. Sverige har lyckligtvis hela fyra lag med i lottningen till andra kvalrundan. Förutom HIF deltar även AIK, Häcken och intertotovinnarna Hammarby.

Precis som i förra lottningsproceduren delas lagen in i tre regioner. HIF och övriga svenska lag tillhör den norra gruppen tillsammans med lag från exempelvis övriga Norden, Baltikum och de brittiska öarna. UEFA har ännu inte bekräftat de olika regionerna och seedningsgrupperna men mycket tyder på att 22 lag kommer att ingå i den norra regionen. Hälften kommer i så fall att seedas och HIF blir ett av de seedade lagen. 

Möjliga motståndare efter UEFA:s bekräftade seedningsgrupper:

MyPa-47, Finland
Metalurgs Liepaja, Lettland
Ekranas Panevezys, Litauen
HJK Helsinki, Finland
Drogheda United, Irland

AIK och HIF lottas mot något av ovanståenda lag och slipper alltså exempelvis Dynamo Minsk, som hamnade på norra regionens andra halva.

Hammarby och Häcken blev som väntat oseedat, men slipper Blackburn som hamnade på andra halvan. Odense, Standard Liege, Dunfermline, Midtjylland, Fredrikstad och Brann är möjliga motståndare för svensklagen.

Matcherna spelas den 16 augusti och 30 augusti. Vinnarna i dubbelmötet går in i Uefacupens första omgång, som även den spelas i dubbelmöte.

Lottningen äger rum på UEFA:s högkvarter i Nyon, Schweiz. Den följs bäst på uefa.com eller på Eurosport som båda direktsänder lottningen med start imorgon klockan 13.00.

Låt kulorna rulla!

Källa: www.uefa.com

Mattias Lindberg 2007-08-03 00:20:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"