Lagbanner
Spelarbetyg: MFF – HIF
Matchens lirare! Hård som sten, kvick som en vessla och oberäknelig som en Babis i kontraktsförhandlingar...

Spelarbetyg: MFF – HIF

HIF gjorde en bra match på Malmö Stadion och var i ärlighetens namn närmast segern.

Daniel Andersson 3
Daniel gör vad han ska och är chanslös på målet. Gör en bra match.

Erik Wahlstedt 2
Gör en okey match men vi kräver mer av årets HIF:are 2006. Var något mer delaktig i det offensiva spelet och det är positivt. Gick ut på grund av skada i andra halvlek.

Andreas Jakobsson 3
Andreas var säker och stabil. Leder laget och styr sina lagkamrater på ett föredömligt sätt. Upphäver offsiden vid Malmös 1-0, vilket drar ner betyget till en svag trea.

Oskar Rönningberg 3
Var bra och säker. Börjar växa in i rollen som ordinarie mittback nu när Björck är borta. Överraskar positivt med ett bestämt försvarsspel.

Adama Tamboura 4
Hård, hårdare, Tamboura! Fyra trots att han missar en del uppspel. Stenhård i kroppen, snabb och brytsäker. Har förbättrat sitt positionsspel avsevärt och är numera given i startelvan.

Christoffer Andersson 1
Jobbar och ligger i men skapar inte mycket. Verkar fortfarande sakna ork för en yttermittfältsplats och frågan är om kreativiteten verkligen räcker för en plats så högt upp i banan. Sämsta insatsen sedan återkomsten.

Olafur Skulason 2
Olafur får godkänt tack vare alla lyckade brytningar. Spelet med boll är inte lika framgångsrikt och islänningen var indirekt skyldig till Malmös ledningsmål.

Andreas Dahl 4
Vad har hänt med Göinges Maradona? Ännu en mycket bra insats. Säker med bollen, hård i närkamperna och framspelare till Razaks kvittering.

Fredrik Svanbäck 1
Oj, oj, oj. Påminner om Stoffe både utseendemässigt och igår även spelmässigt. Har ett bedrövligt skott och missar mängder med lägen. Kämpar och ligger i men inte kan väl finnen få fler chanser i startelvan?

Henrik Larsson 3
Smart, klok och håller världsklass med sina vrickningar. Gårdagens match var dock ingen av hans bästa i HIF-tröjan. Likväl håller han en jämn hög standard och skapar mycket i det tysta. Stark trea.

Razak Omotoyossi 4
Hård, hårdare, Tamboura, Omotoyossi!!! Hans bästa match i HIF. Blåste bort Höiland och rullade kallt in kvitteringen. Skapade mängder av målchanser och visst blev han nersparkad av Sandqvist vid friläget?! Eller som Sören Åkeby sa efter matchen: ” Razak sysselsatte hela vår backlinje ett tag i andra halvlek.” Snudd på en femma!

Inbytta:
Mcdonald Mariga 3
Verkade spelsugen och gör ett bra inhopp. Trolleriet på högerkanten var sanslöst läckert. Tyvärr drog han på sig sin tredje varning och är avstängd mot GAIS.

Andreas Landgren 1
Kom helt fel in i många situationer. Slog dessutom bort mängder av bollar och kan knappast kvittera ut ett godkänt betyg för gårdagens insats.

______________________
Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Redaktionen2007-08-08 13:48:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"