Lagbanner
Larsson gläds åt lagets rörelse
Larsson i toppform.

Larsson gläds åt lagets rörelse

Efter en kassaskåpssäker vinst strålade de flesta i laget. En som var fullständigt lysande matchen igenom var lagkaptenen Henrik Larsson.

Larsson var planens dominant och briljerade med sina patenterade passningar. Han menade själv att man inte kan börja prata om trender utan ville poängtera att ”en match i taget” fortfarande måste anses gälla. Ödmjukheten inför uppgiften är viktig. Att fotboll skulle vara mindre roligt i HIF än i Manchester United ville han inte hålla med om.

- Det är alltid roligt att spela fotboll, det spelar ingen roll hur eller var, konstaterade han.

Då frågan om hur han trodde Uniteds spelare kände sig just nu skrattade Larsson bort frågan och konstaterade helt sonika att han inte hade en aning om det.

Laget har under långa stunder nu spelat på ett förtroendeingivande sätt och Henrik kunde också konstatera att matchen troligtvis över 90 minuter var den bästa insatsen för säsongen.

- Vi spelade bra i första halvlek mot Halmstad också, men det handlar ju om att få in bollen i mål. Det krävs ständig rörelse kring bollhållarna för att det ska bli bra och det hade vi idag, sa Larsson.

På förhand menade han att Kalmar skulle väntas bli en svår nöt att knäcka särskilt med tanke på hemresan från Irland och att även den matchen satt i benen.

- Vi visste innan att det skulle vara en svår match. Vi hade en tung bortamatch på Irland och 3 – 0 var inte helt säkert, men då vi fick 4 – 0 kändes det lite som att vinsten var hemma.



Christoffer Spegel2007-08-20 09:55:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"