Lagbanner
Spurten viktigare än starten
Razak Omotoyossi anser att spurten är mycket viktigare än att vara ur startblocken i tid.

Spurten viktigare än starten

Än en gång ser HIF ut att gå mot en trivsam och målsprakande höst. Razak Omotoyossi är en av huvudingredienserna i detta recept. Han menar att starten oavhängigt är beroende av en bra spurt.

- Man måste alltid vara bra på spurten. Det spelar ingen roll om man gjort en bra start om man inte är med på upploppet.

Razak Omotoyossi och HIF fortsätter att spruta in mål och ser i nuläget ut att kopiera fjolåret med en sämre vår följt av en kanonhöst. Den oberäknelige skytteligavinnaraspiranten från Benin ser inget problem i att den första hälften av säsongen inte gick bra eftersom upploppet är det absolut viktigaste i ett lopp. Dessutom är serien är så pass jämn och han nämner att HIF och Göteborg under tre omgångar låg på exakt samma poäng och tabellrader, och det faktum att det nu bara skiljer sex poäng mellan HIF och serieledarna Elfsborg.

- Vad som helst kan hända i tabellen. Vi spelar bättre nu med större koncentration.

Med 3-0 mot GAIS och 5-0 mot Kalmar har nu HIF gjort flest mål i serien. Mot Kalmar hade HIF tio avslut på mål vilket ger en imponerande 50-procentig utdelning.

- Vi har bra anfallare i laget i Larsson och Karekezi och jag får väl nämna mig själv också. Vi har bra rörelse i anfallen och i bland är det väldigt lätt att göra mål.

Efter att Marcus Berg lämnat Allsvenskan har också möjligheten att ta hem skytteligan öppnat upp sig för Razak.

- Jag vill göra mål i varje match. det vill vem som helst. Det är en anfallares uppgift att leverera, säger han lojalt.

Mikael Öhrn2007-08-20 12:35:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"