Lagbanner
Inför HIF-Drogheda Utd: Lagrell sliter sitt hår *uppdaterad startelva*
Lagrell sliter sitt hår (nåja...) - fyra icke-EU-spelare i truppen!

Inför HIF-Drogheda Utd: Lagrell sliter sitt hår *uppdaterad startelva*

Imorgon klockan 20.30 spelas returmötet mellan HIF och irländska Drogheda United i Uefacupens andra kvalomgång. Första mötet slutade 1-1 på Dalymount Park i Dublin och HIF har därmed en god chans att avancera till Uefacupens huvudturnering.

Det är snart september månad och endast sju allsvenska omgångar återstår. Att hösten har gjort sitt intåg är tydligt men personligen tittar jag varken på termometern eller på trädens löv för att bekräfta höstens ankomst. För mig räcker det att studera HIF och det spel som de röda hjältarna visar upp. När segrarna börjar komma, ja då är det höst!

HIF är inne i en positiv trend och har de senaste veckorna visat upp ett spel som bådar gott inför avslutningen av allsvenskan. Matcherna mot GAIS, Kalmar FF och Elfsborg har genomförts med målskillnaden 8-0 och dessutom har två nya spelare köpts in för att skapa en konkurrenssituation även på yttermittfältsplatserna. Rene Makondele och Martin Kolár, som nyförvärven heter, finns inte med i morgondagens Uefacupmatch eftersom de inte var HIF:are när spelarregistreringen till kvalomgång två skulle göras. Makondele och Kolár lär bli aktuella först vid eventuellt avancemang till Uefacupens första omgång.

För två veckor sedan spelades den första matchen i dubbelmötet mellan HIF och irländska Drogheda United. Henrik Larsson gav HIF ledningen i första halvlek innan Eamon Zayed kvitterade för Drogs´ strax efter paus. 1-1 blev slutresultatet och det får betraktas som rättvist då lagen hade varsin halvlek. HIF:s mål på bortaplan innebär att det är irländarna som måste gå framåt imorgon. 0-0 på Olympia skulle räcka för HIF men att spela på resultat är knappast aktuellt. Drogheda leder den irländska ligan och håller hög klass som lag. Dessutom har de en farlig spjutspets i Eamon Zayed så det vill till att försvaret är på sin vakt imorgon.
– Vi har sett att irländska lag slagit ut svenska lag förut. De kommer nog att spela ganska likt som när vi mötte dem i förra matchen. Med mycket kämpa och hård press på oss. Vi själva kommer att spela vårt eget spel, men vi gör kanske taktiskt mindre förändringar, säger Stuart Baxter till hif.se.

Drogheda är i det närmaste skadefritt. Det enda frågetecknet inför matchen imorgon är mittfältaren Richie Baker som spelade från start i Dublin för två veckor sedan. Irländarna tränar ikväll på Olympia och då avgörs om Baker spelar eller inte.

Spel i Europa innebär att Baxter inte behöver ta hänsyn till om spelarna kommer från Teckomatorp, Cotonou eller Reykjavik vid laguttagningen. Skotten har därför tagit ut fyra icke-EU-spelare till matchtruppen och frågan är om Lars-Åke Lagrell i detta ögonblick sliter sitt hår (nåja…) i förtvivlan.

Makondele och Kolár saknas i matchtruppen liksom Gustaf Andersson som fortfarande inte är helt frisk från sin korsbandsskada. Sommarförvärven Leandro Castan och Isaac Chansa finns inte heller med av olika anledningar.
– Vi har många bra spelare i bra form och alla är tillgängliga för spel, förutom Gustaf Andersson. Undan för undan har vi blivit av med olika småskador, berättar Stuart Baxter för hif.se.

Hur Baxter kommer att formera startelvan är inte klart men man kan väl gissa att Baxter ställer över Andreas Dahl som idag skrivit på ett kontrakt med den danska klubben Nordsjälland. Kontraktet gäller från och med den 1 januari 2008 och om inte HIF och den danska klubben kommer överens om en övergångssumma före lördag så lämnar Dahl HIF gratis i vinter.

Vid seger mot Drogheda väntar första omgången av Uefacupen och den ”rundan” spelas i dubbelmöte precis som kvalomgångarna. Lottningen genomförs på fredag och om HIF går vidare kommer HIF definitivt att bli oseedade. Men först Drogheda United på Olympia, en riktigt tuff uppgift!

Matchens sänds direkt på Viasat Sport 1. Sändningen startar 20.25 imorgon torsdag.

Uppdaterad startelva/trupp
D.Andersson
Wahlstedt – Jakobsson – Rönningberg  – Tamboura
C.Andersson – Skúlason – Dahl  – Svanbäck
Larsson – Omotoyossi 

Berglund – Beloufa – Landgren – Mariga – Karekezi – Åström – Olsson

Mattias Lindberg 2007-08-30 07:11:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"