Lagbanner
Mcdonald Mariga klar för Parma - Lantz ersätter! *uppdaterad*
Mariga till Parma!

Mcdonald Mariga klar för Parma - Lantz ersätter! *uppdaterad*

Som första media kan E-zine bekräfta Marigas övergång från HIF till Parma.

Bekräftade uppgifter har nått E-zine gällande Mcdonald Marigas övergång till italienska Parma. Enligt uppgifterna är HIF och Serie A-klubben helt överens om en omedelbar utlåning och italienarna har även option på en permanent övergång. HIF tränar i detta nu och kenyanen finns inte med på den träningen.

Vad Parma får betala för 20-åringen är oklart men förhoppningvis är det en bra affär för HIF. 

Marigas ersättare heter Marcus Lantz som därmed återvänder till HIF efter ett antal år utomlands. I fallet Lantz återstår endast småsaker men HIF har kallat till presskonferens klockan 13.00 och då skall allt vara klart med bromöllasonen. Marigas övergång är redan helt klar.

Uppdatering

På presskonferensen bekräftade Sten-Inge Fredin det E-zine avslöjade i morse. Mariga lånas ut till Parma med en option på permanent övergång. Herr Ordförande hade även med sig Marcus Lantz som skrivit på ett kontrakt med HIF gällande över 3,5 år.
- Jag ville hem till HIF och Olympia, berättade huvudpersonen som också meddelade att han kommit hem för att vinna ett SM-guld.

Lantz lämnade HIF på sommaren 1999 och återvänder nu efter 8 år. Han är spelklar redan till den viktiga hemmamatchen mot Djurgården på måndag.
- Jag kommer hem med rutin och hoppas kunna tillföra något både offensivt och defensivt, avslutar HIF:s nygamla mittfältsgeneral.

Mattias Lindberg2007-08-31 13:38:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"