Lagbanner
Andreas Jakobsson slutar med fotboll på elitnivå *uppdaterad*
Andreas Jakobsson tackar för sig.

Andreas Jakobsson slutar med fotboll på elitnivå *uppdaterad*

Andreas Jakobsson har bestämt sig. 2007 blir hans sista år som fotbollsspelare på elitnivå.

En lång och framgångsrik karriär går mot sitt slut. Sex allsvenska matcher och några Uefacupmatcher återstår innan 2007 läggs till handlingarna. När HIF:s planering för 2008 inleds kommer Andreas Jakobsson inte att finnas med i diskussionen. Idag meddelande han, via hif.se, att beslutet är taget:
- Jag har bestämt mig för att det får räcka med fotboll på elitnivå efter 18 år, jag blir 35 år i höst och det är tid nu. Dessutom vill jag sluta när jag fortfarande känner att jag tillför något.
Andy har gjort en bra säsong sedan han flyttades ner som mittback igen och klart är att HIF ville nyttja Teckomatorparens tjänster ytterligare ett år. Hans rutin och spelintelligens är en tillgång i vilket lag som helst. Nu blir det tyvärr ingen fortsättning i HIF men kanske blir det så att någon klubb lägre ner i seriesystemet får en fin förstärkning.
- Fotbollen har gett mig oerhört mycket, men jag vill också återuppta min civila karriär. Jag kommer att jobba deltid efter nyår om planerna går i lås, sedan blir det förhoppningsvis spel på en lägre nivå. Vi får se om någon klubb är intresserad, det blir i alla fall i tvåan eller trean. Jag jagar mycket hellre en boll än att bara löpa.

Jakobsson inledde sin karriär i Teckomatorp innan han via Landskrona BoIS kom till HIF 1995. I HIF slog Andy igenom på allvar och var en av nyckelspelarna i det framgångsrika Uefacupspelet under andra halvan av 90-talet. 1999 fick han äntligen vara med och lyfta Von Rosens pokal då HIF blev Svenska mästare. 2000 lämnade Andy HIF och var utlandsproffs i några år innan han sommaren 2005 gjorde comeback i den vackraste av tröjor. Cupguldet i höstas blev hans sista titel som fotbollsspelare.
- Jag trivs väldigt bra i HIF och jag har haft underbara år i klubben. Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig. Jag har HIF att tacka för väldigt mycket i min karriär, men jag har tagit ett beslut, som jag hoppas alla förstår och har respekt för, säger mittbacksgeneralen som dock inte har gett upp ännu.
- Nu får vi avsluta så snyggt vi kan och vinna resten så att vi kan komma ut i Europa igen. Uefa-cupen är inspirerande, jag lovar att vi ska göra allt för att slå ut Heerenveen och jag tror vi klarar det.

HIF E-zine tackar Andreas Jakobsson för ett antal underbara och framgångsrika år i vår förening. Lycka till!


Mattias Lindberg 2007-09-04 20:52:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"