Lagbanner
Fem heta löften
"största talangen i HIF"

Fem heta löften

Framtidens stjärnor befinner sig redan i en övergångsfas och det finns flera spelare som har möjlighet att ta steget. Dessa fem killar är några av HIF: s mest talangfulla spelare och om de fortsätter att utvecklas kan de mycket väl bli nästa generations landslagsspelare.

I år har Helsingborgs IF flera talanger som har spelat mycket bra i U21-serien och även gjort matcher med a-laget. Det är värt att nämna flera spelare och nedan följer en liten redovisning av fem stekheta löften från HIF: s ungdomssatsning.


Fredrik Olsson 21 år, anfallare

Värvades till HIF från Mjällby i år och ses som en talang som ska skolas in i a-laget snarast. Han har redan gjort en del matcher i A-laget och var med och vände Royal League-kvartsfinalen i våras med sitt 1-1-mål. Har haft problem med skador, men verkar ha repat sig nu. Olsson har gjort 12 mål på 12 matcher i U21-laget och är därmed bästa målskytt.

Hasses omdöme: Snabb forward som är duktig på att löpa i djupled. Bra avslutare.


Patrik Åström 20 år, anfallare

Detta året har varit enormt utvecklande för Patrik. Han har gått från att var tongivande i U21-laget till att få göra inhopp i allsvenskan. Förra årets stora målskytt i ungdomssammanhang har i år gjort 7 mål på 15 matcher i U21-laget. Det märks att tränarna har förtroende för honom och trots den hårda konkurrensen på Åströms position så kan han mycket väl bli en överraskning i a-laget nästa säsong.

Hasses omdöme: Allround spelare som har fått spela mest forward hos oss. Fantastisk arbetskapacitet. Karaktärsspelare.


Mathias Unkuri 19 år, yttermittfältare

Mathias Unkuri har tagit ett stort steg denna säsong. En egen talang som egentligen inte har något a-lagskontrakt med klubben. Unkuri går på ett lärlingskontrakt men frågan är hur länge HIF kan låta honom vänta på ett a-kontrakt. Han har varit mycket bra i U21-laget under säsongen och har även hunnit med en del inhopp i A-laget. Gjorde ett mycket piggt inhopp mot Kalmar i allsvenskan och han spelade fram Henrik Larssons sista mål i matchen.

Hasses omdöme: Extremt snabb yttermittfältare. Bra på tempoväxlingar i hög fart.


Marcus Nilsson 19 år, försvarare

Nilsson är en av de spelarna som har varit tongivande i U21-serien och har även figurerat som lagkapten vid flera tillfällen. Nilsson har även fått spela matcher i a-laget och har gjort det bra de gånger han fått spela. Han har bland annat gjort bra ifrån sig i både Royal League och allsvenskan. Marcus Nilsson ses som ett stort försvarslöfte och har möjlighet att spela till sig en plats i seniortruppen till nästa säsong. Han skrev nyligen på för 2 år till med Skånes stolthet.

Hasses omdöme: En mycket bra försvarsspelare. Snabb, bra i nickdueller och i försvarsspel 1 mot 1.


Andreas Landgren 18 år, mittfältare/försvarare

Son till Sven-Åke Landgren och har spelat i HIF sedan han var en knatte. Landgren är en mycket bra passningspelare som kommer till sin rätta när han spelar innermittfält. Har genom året beskrivits som en av de största talangerna i Sverige. Är lagkapten i sitt ungdomslandslag och har även hunnit med flera minuter i allsvenskan. Har fått spela på många positioner och det är först på slutet som han fått spela på innermittfältet. Utvecklingen pekar spikrakt och Andreas har haft stor del i U21-lagets framgång.

Hasses omdöme: Största talangen i HIF. Extremt bra spelförståelse, bra passningspelare med funktionell teknik.

Ted Egger2007-09-14 09:32:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"