Pinsamt HIF-försvar gav ÖSK segern
Larsson och Razak gjorde vad de kunde för att undvika förlust.

HIF förlorade bortamötet på Behrn Arena trots ledning med 2-0 efter 15 minuter. Örebro var det enda laget med vilja och de utnyttjade HIF:s usla försvarsspel gång på gång. Örebro SK vann till slut matchen välförtjänt med 4-3.

Första halvleken inleddes med ett högt tempo från Örebro. De såg heta ut och hade en farlig målchans redan i den 5:e minuten. Det blev en dubbelchans som till slut Andreas Jakobsson räddade på mållinjen. HIF:s försvar darrade redan där men trots detta så var det Helsingborg som tog ledningen. Matchens första målskytt var Razak Omotyossi och han gjorde målet efter ett välplacerat inlägg från Henrik Larsson.

I den 15:e minuten tog HIF ledningen med 2-0 och denna gången var det Larsson själv som nickade in bollen. Efter Helsingborgs båda mål tog Örebro över matchen helt och vände underläge 0-2 till 2-2 i halvtid. Bortalagets försvar var bedrövligt och Örebro gjorde lite som de ville med Andreas Jakobsson och Leandro Castan.

- Vi droppar ur och får lite långt avstånd mellan lagdelarna, sade Andreas Jakobsson om första halvlekens försvar.

Stuart Baxter krävde ett mer nogrannt försvarsspel i andra halvlek men istället fick han se sina spelare agera rundningsmärken. HIF hade ett högt försvarspel och det fungerade i början av den andra halvleken. I den 54:e minuten var dock laget alldeles för passivt och Örebro SK passade på att göra 3-2. Nu fick hemmalaget matchen dit de ville och de försökte att spela av matchen på ett bra sätt.

HIF skapade ingenting och det kändes logiskt att Örebro ökade på sin ledning istället. Efter en felpass kom Rodevåg fri med Daniel Andersson och han placerade kallt in 4-2. Örebro fortsatte att ha kontroll över matchen och det hjälpte föga att Henrik Larsson gjorde sitt andra mål i matchens 88:e minut. Örebro vann matchen välförtjänt med 4-3 och HIF:s försvar var stundtals pinsamt.