&#34Det sämsta laget vann&#34

"Det sämsta laget vann"

Djurgården blev försvåra i U-21 matchen under eftermiddagen. Matchen slutade 0-1 efter ett tidigt ledningsmål.

HIF är utslagna ur U-21 slutspelet efter att Djurgården blivit för svåra på hemmaplan. Djurgården kunde ta ledningen redan i den sjätte spelminuten genom André Calisir. Ett perfekt slaget inlägg från Robin Selin på DIF:s vänsterkant och på bortre stolpen dök Calisir upp och fick in bollen bakom Oscar Berglund i målet.

Efter Djurgårdens lednings mål tog HIF över mer och mer. Laget skapade en hel del chanser men lyckades inte få in bollen. Karekezi har en del skott men som gick en bra bit utanför mål. Djurgården hade inte mycket att säga till om men kom då och då upp utan att skapa några riktigt bra chanser.

I andra halvlek fortsätter HIF att styra spelet och vara det lag som skapar chanser. Flera spelare har bra chanser men det är främst genom Fredrik Olsson som man skapar något. Med bara några minuter kvar har han en jätte chans att kvittera efter ett instick från kanten men från nära håll lyckas Olsson träffa DIF målvakten.

Djurgården kan hålla undan och vinna matchen dock ska det tilläggas att HIF var det klart bättre laget och borde ha vunnit matchen. Djurgården var en kopia av sitt a-lag då man inte hade något eget spel utan försökte spela på HIF:s misstag och ännu en gång lyckades man med det.

En hel del bra insatser i HIF men laget borde ha gjort flera mål och då främst genom Olsson och Karekezi. Bäst i HIF var Andreas Landgren som slet bra på mittfältet men slarvade i passningar stundtals. Annars imponerade stundtals spelare som Mike Sserumaga , Joel Ekstrand och Henrik Fribrock.
Oliver Karekezi och Isac Chansa var inte dåliga men av spelare som bör vara med och slåss på allvar om en plats i a-laget måste de kunna vara mer dominerande än de var.