Lagbanner
Målvaktsbyte i HIF?
I skuggan av Daniel...

Målvaktsbyte i HIF?

Avhoppande styrelsemedlemmar, extrainsatt årsmöte och allmänt kaos i föreningen. Lägg därtill att spelet havererat och att laget släpper in bollar i parti och minut. Situationen är föga angenäm, men visst borde det även finnas lite ljusglimtar i eländet? HIF E-zine ringer upp reservmålvakt Oscar Berglund för att luska lite i Baxters målvaktsval. 13 insläppta mål på tre matcher och knappt något att spela för i Allsvenskan, visst borde väl Berglund då får göra Allsvensk debut?

Oscar, vad har du att säga om din egen säsong så här långt?
- Det har känts bra hela säsongen och har fungerat väldigt bra i B-laget.

Vad var målsättningen när säsongen drog igång, har det blivit vad du förväntat dig?
- Nej, det kan jag väl inte direkt påstå. Målsättningen är ju alltid att ta en plats, det måste det vara. Att alltid få spela, inte bara i B-laget.

På tal om just B-laget så har man i år infört en U21-serie, istället för den gamla reservlagsserien. Märker du någon förbättrad matchning i och med detta?
- Nej, det är väl i stort sätt samma standard på motståndet. Ett par lag har väl tillkommit, men alla har kanske inte infriat förväntningarna, Bunkeflo t.ex. Ser man till matchandet har det inte varit någon större skillnad.

Jämför vi med Pär Hansson har han under säsongen vaktat målet i division 1, hade du också föredragit en sådan situation?
- Nej, jag har väl känt att jag varit så pass nära att få spela att jag velat vara kvar. Samtidigt känner jag kanske att jag velat spela högre upp i seriesystemet om jag blivit utlånad. I somras ville jag bli utlånad till Degerfors, som var intresserade, men HIF sa nej.

Om vi går över till Allsvenskan så har HIF i princip ingenting att spela för längre. Dessutom har man släppt in 13 mål på de tre senaste matcherna, är det inte dags för dig att få chansen?
- Jo, man tycker ju det. Inte bara för mig själv, utan även för laget i stort så är det ett jättebra läge att spela in nya och unga spelare för framtiden.

Vad har Baxter sagt till dig?
- Vi har inte pratat alls, men situationen har ju uppkommit nu.

Tror du på spel på söndag då?
- Man vet aldrig, men visst hoppas man. Under mina år i HIF har det inte blivit något i Allsvenskan hittills, så man får kanske inte hoppas på för mycket.

Är du besviken på att du inte fått chansen i Allsvenskan?
- Klart man är det. Framför allt vissa perioder då man haft jättebra form och laget spelat knackigt, då känner man att man borde fått chansen.

Hur ser du på framtiden i HIF?
- Nja, jag vill ju spela. Det är ju därför man håller på med fotbollen. Kan inte HIF erbjuda spel måste jag hitta någon annanstans att göra det. Jag har 1 år till på kontraktet och kan ju inte tvinga HIF att släppa mig, men får jag inte spela här gör jag gärna det på något annat ställe.

Inför nästa säsong står HIF med fyra målvakter, Daniel Andersson, Pär Hansson (åter från Ängelholms FF), Hampus Nilsson (ny från Landskrona BoIS) och du. Har du fått något besked om hur rangordningen ser ut?
- Vad jag har hört så är väl Hampus i första hand tänkt som U-lagsmålvakt. Sen Pär vet man inte om han kommer tillbaka eller om han stannar i Ängelholm, men det funkar ju knappast att vara fyra målvakter som konkurrerar om en plats. Som det ser ut nu vet jag faktiskt inte hur det är tänkt. Vi får spela klart säsongen och se över situationen då, men just nu ser jag mest till mig själv.

Är det några andra klubbar som hört sig för, förutom Degerfors?
- Jag har hört lite intresse, men det är ingen som ringt och förhört sig konkret, fast det rör sig om klubbar i Superettan. Om det inte blir fortsatt spel i HIF hoppas jag hitta något annat.














Christian Rurfors2007-09-28 18:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"