Lagbanner
Inför skånederbyt: Zzzzzz...
Det har funnits glädjestunder även 2007.

Inför skånederbyt: Zzzzzz...

Mitt i all turbulens ska HIF ta sig an bottenlaget Trelleborgs FF på Olympia. En match som rent sportsligt betyder noll och ingenting, men som på andra plan känns betydligt viktigare. Frågan är hur sömniga HIF-spelarna är imorgon.

Den senaste veckan har som bekant handlat om Kalle Anka-försvar, spelare som klagar på varandra, ledning som klagar på spelare, spelare som klagar på ledning, ledning som klagar på tränare, maktkamp kring ordförandeposten, avhopp i styrelsen och extra insatt årsmöte. Det är dags att alla i och kring föreningen skakar av sig eländet för en stund och koncentrerar sig på det som viktigast.

Imorgon kommer tabelljumbon Trelleborgs FF på besök till Olympia. TFF kämpar för sin existens i landets högsta serie och har därmed motivationen på topp inför matchen. HIF däremot har egentligen inget annat än hedern att spela för men som det ser ut i föreningen borde det vara en tillräcklig morot för alla inblandade. Vid minst oavgjort imorgon säkrar HIF dessutom en plats i allsvenskan 2008. En enorm framgång…

Trelleborg kommer till Olympia med kniven mot strupen och saknar dessutom två avstängda spelare i Andreas Wihlborg och Rasmus Bengtsson. Tränare Conny Karlsson måste därför stuva om i defensiven och det är såklart inte optimalt för ett lag som kämpar i botten. Karlsson räknar med en tuff match på Olympia:
- Det är en viktig match för oss och den första motståndaren som vi mött på senare tid som inte är indragna i en streckstrid. Samtidigt är HIF säkert revanschsugna efter att ha släppt in mycket mål mot Örebro senast. Vi kommer inte att få något gratis, säger han till trelleborgsff.se.

I HIF är Olafur Skulason avstängd och dessutom saknas Gustaf Andersson, Samir Beloufa och Oskar Rönningberg på grund av skador. Rene Makondele är däremot tillbaka efter sin knäskada men frågan är om kongolesen går rakt in i startelvan. I backlinjen lär Leandro Castan få förnyat förtroende bredvid Jakobsson trots brassens bedrövliga insats senast mot Örebro. Med två skadade mittbackar är inte alternativen många. Offensivt ser det bättre ut med Larsson och Omotoyossi i storform.
- Offensivt ska vi behålla trycket och vårt facit är bäst i Allsvenskan, men det är klart att vi måste skärpa till defensiven ordentligt. Det såg bra ut på lördagsträningen, det var fokuserat och alla vill visa att de kan bättre. Vi räknar med en bra insats mot TFF, men det blir ingen lätt match om någon tror det, säger HIF:s assisterande tränare Hans Eklund till hif.se.

På torsdag väntar Heerenveen i UEFA-cupen och det är sista chansen att göra något vettigt av jubileumssäsongen. Ett avancemang till gruppspelet hade varit en enorm framgång och det är möjligt att skånederbyt därför hamnar i skymundan.
- Men vi lägger all fokus på TFF-matchen, det är den matchen som gäller helt och hållet för oss nu, säger Hans Eklund.

Det ska bli mycket intressant att se om Stuart Baxter och Hans Eklund lyckas motivera spelarna att kämpa till sista blodsdroppen imorgon. Tabellmässigt känns matchen iskall men det finns annat att kämpa för i HIF: s situation. Man säger att motivation står klass och om det stämmer så kan man sätta en förmögenhet på en TFF imorgon. Lyckligtvis är inte idrotten så ”enkel”.

HIF:s lag (preliminär elva/bekräftad trupp)

D.Andersson
C.Andersson-Castan-Jakobsson-Tamboura
Unkuri-Lantz-Dahl-Kolár
Larsson-Omotoyossi

Berglund-Wahlstedt-Landgren-Svanbäck-Makondele

TFF:s lag (preliminär elva/bekräftad trupp)

Sahlman
Melander-Persson-Malmqvist-Bengtsson
Berg-Thylander-Bjurström-Andersson
Mensah-Sundin

Fegler-Ahlström-Cetinkaya-Senoglu-Haynes

Mattias Lindberg 2007-09-29 21:08:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"