Lagbanner
Inför: Vinna eller försvinna

Inför: Vinna eller försvinna

HIF måste vinna med minst två mål imorgon mot Heerenveen i Uefacupens första omgång för att kunna gå vidare till gruppspelet.

Vinna eller försvinna, så enkla är förutsättningarna inför morgondagens match mot Heerenveen. Första matchen slutade med 5-3 vinst för hemmalaget efter flera bjudningar av HIF-försvaret. Förutsättningarna inför returen hade kunnat vara bättre men det är långt ifrån omöjligt att besegra holländarna med två mål.

Lagens form är inget vidare och för HIF och spelarna är det sista chansen att visa upp ett bättre spel än i de senaste matcherna och rädda säsongen. För Heerenveen handla det mer om att komma igång och vinna matcher då laget startat ligan med bara en vinst på fem matcher. Senast förlorade man mot Feyenoord i ligaspelet. HIF:s form är liksom Heerenveens allt annat än bra och man fick endast 1-1 mot Trelleborg i allsvenskans senaste omgång.

HIF måste vinna med minst två mål för att gå vidare men det är inte säkert att man gör det även om man skulle göra det, det beror på hur många mål man släpper in. Sett till lagens senaste matcher kan en hel del bollar trillar in. Mycket av inför snacket handlar om Afonso Alves kommer spela eller inte, efter att ha vägrat spela under lagets säsongsinledning gjorde Alves säsongsdebut i helgens match mot Feyenoord.

Stuart Baxter säger till hif.se att laget kommer satsa lagom offensivt var det innebär får vi se imorgon. Viktigt är att försvaret spelar betydligt bättre än de senaste matcherna och att Larsson i anfallet fortsätter producera mål.
Vilka spelare som kommer starta är ett lotteri men Baxter har tagit ut följande trupp till matchen.

Målvakter: Daniel Andersson, Oscar Berglund.

Försvarare: Erik Wahlstedt, Andreas Jakobsson, Leandro Castan, Adama Tamboura.

Mittfältare: Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck, Marcus Lantz, Olivier Karekezi, Martin Kolár, Mathias Unkuri, Olafur Skulason, Andreas Dahl, Christoffer Andersson.

Anfallare: Rene Makondele, Razak Omotoyossi, Henrik Larsson.

Matchen sänds på Viasat sport 1 med start 17.55

Sebastian Jonsson2007-10-03 20:25:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"