HIF krossade Heerenveen!
Henke var en av matchens giganter när HIF avancerad i UEFA-cupen.

Stuart Baxter hade talat om tålamod i försvarsspelet och inte gå på en tokoffensiv. För första gången så kändes det som om spelarna hade lyssnat på Baxter. HIF höll sina positioner och tog tillvara på sina lägen. Larssons ledningsmål blev starten på säsongens absolut bäst genomförda match. HIF krossade Heerenveen med 5-1 avancerade i UEFA-cupen.

Första halvlek inleddes med att båda lagen kände på varandra. HIF lyckades skapa en halvchans men mer blev det inte. Det dröjde ett tag innan Henrik Larsson kunde ge HIF ledningen. Han fick en boll efter ett inlägg som studsat snett. Larsson placerade bollen och den träffade målvakten, men han kunde inte ta den och Helsingborg fick första målet i matchen.

Efter målet dröjde det ett tag innan något lag hittade sitt spel. Med en dryg halvtimme började hemmalaget att skapa lite chanser. I den 32:a minuten så hittade Razak Omotoyossi Rene Makondele som sköt i ribban. Några minuter senare kom 2-0. Andreas Dahl fick på en drömträff som letade sig upp i Heerenveens kryss. Omotoyossi hann också med att öka på till 3-0 innan den första halvleken slutade.

I den andra halvleken rivstartade Helsingborg med ett tidigt mål. I den 47:e minuten fick Makondele bollen fri med målvakten. Han placerade kallt in 4-1 i sin tredje match för klubben. Bortalaget hade några uppstickare men kändes uddlösa i sina försök. Helsingborg däremot fortsatte att spela bra försvarsspel med ett fantastiskt anfallsspel.

Henrik Larsson var en av matchens giganter. Han visade fin form när han i den 78:e minuten, gjorde slog den mellan benen på en försvarare och frispelade Adama Tamboura helt. Det blev endast en hörna av det men på den hörnan avslutade HIF sitt målskytte för kvällen. Razak Omtoyossi gjorde sitt andra mål för kvällen och möttes av stående ovationer när han blev utbytt på slutet. Bortalaget fick ett tröstmål av Sibon men det räckte inte för HIF var det bättre laget.

Nu är HIF klara för UEFA-cupens gruppspel där de kommer att få chansen till stormatcher och en trevlig höst. Seger ikväll har räddat den för övrigt sorliga säsongen och att det blev med 5-1 sitter nog fint när spelarna ska gå och lägga sig.