Lagbanner
Inför: Larsson befrias från plasten
Ett mål från skytteligaledning. Fixar Razak det imorgon?

Inför: Larsson befrias från plasten

Imorgon klockan 15 spelas HIF:s näst sista match i årets allsvenska. Gefle på bortaplan är det som gäller och matchen får betraktas som en träningsmatch inför torsdagens UEFA-cupdrabbning på Olympia.

Omgång 25 väntar och man hade hoppats att pulsen skulle vara lite högre när det vankas näst sista omgången av allsvenskan. Tyvärr är det inte så utan HIF parkerar i ett ingenmansland tillsammans med ”storheter” som GAIS, Malmö och Gefle. Just Gefle väntar imorgon på Strömvallens plast och det känns som en väldigt avslagen match. Båda lagen har säkrat nytt kontrakt och spelar egentligen bara för äran imorgon. HIF har dessutom något riktigt spännande några dagar framåt i tiden och lär ha tankarna på Panionios istället.

Baxter väljer att ställa över tre ordinarie spelare imorgon med tanke på det som komma skall. Henrik Larssons kropp brukar inte kännas bra efter 90 minuter på konstgräs och Larsson sparas därför, liksom ytterbackarna Wahlstedt och Tamboura. Även Andreas Dahl är utanför truppen pga skada. Christoffer Andersson ersätter Tamboura på vänsterbacksplatsen och mycket tyder på att Oskar Rönningberg för chansen som högerback.
- Alla matcher i Allsvenskan är viktiga för oss, men jag måste gå runt i spelartruppen då vår säsong har blivit 1,5 månad längre då vi gått till gruppspelet i UEFA-cupen. Det är en mycket kul bonus, men det sliter också på vårt spelarmaterial, säger Stuart Baxter till hif.se.
- När det gäller Henrik Larsson så inleddes hans säsong några månader före den allsvenska starten med spel i Manchester United, så det kändes givet att låta honom stå över den här matchen.

HIF har rent teoretiskt chansen att komma fyra i tabellen men i praktiken känns en Royal Leagueplats omöjlig. En sjunde till niondeplacering känns mer realistisk och det är givetvis inte i närheten av årets målsättning. Senast släppte Baxter fram Oscar Berglund i målet och det är inte omöjligt att exempelvis Unkuri eller Landgren får chansen imorgon mot Gefle. Kanske är det bättre att spela med hungriga ungdomar än ”stjärnor” som har annat i tankarna?

I HIF finns förre GIF:aren Rene Makondele som nu möter sina gamla lagkamrater.
- Några kommer kanske att bua, men jag tror att de flesta förstår att jag vill spela i en större klubb för att fortsätta utvecklas. Jag hade en bra tid i Gefle och det ska bli kul att träffa mina gamla lagkamrater igen, säger René Makondele till hif.se.

HIF:s trupp (en ska bort):
Målvakter: Daniel Andersson, Oscar Berglund
Backar: Oskar Rönningberg, Andreas Jakobsson, Leandro Castan, Christoffer Andersson, Joel Ekstrand.
Mittfältare/anfallare: Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck, Marcus Lantz, Olafur Skulason, Rene Makondele, Mathias Unkuri, Martin Kolar, Fredrik Olsson, Razak Omotoyossi, Olivier Karekezi.

Mattias Lindberg 2007-10-20 20:41:00

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"