Uddlöst HIF förlorade mot Gefle
Olivier Karekezi hade ett bra läge att kvittera men målvakten räddade.

Efter en dålig första halvlek lossnade det i den andra. Gefle spelade bra och HIF:s försvar såg uddlöst ut. Johan Oremo gav Gefle ledningen i den 49:e minuten och till slut vann de också matchen med 4-0.

Första halvleken startade i ett lugnt tempo. HIF och Gefle hade båda halvchanser. HIF:s första chans kom redan i den tredje minuten. Andreas Jakobsson hade en frispark som studsade upp precis innan målvakten och ställde till lite problem. Olivier Karekezi hade den andra chansen. Hans skott saktades dock ner av en försvarare.

Den första halvleken blev rätt tråkig efter inledningen och inget av lagen hade några riktigt farliga chanser. Konstgräset var svårspelat och det märktes att Helsingborgarna var ovana.

- Det är svårt att spela på konstgräset, sade Razak Omotoyossi i halvtid.

Den andra halvleken inleddes i ett mycket högre tempo. Redan i den 49:e minuten ordnade Gefle 1-0. Johan Oremo nickade in sitt 10:e mål för säsongen. Direkt efter hade Olivier Karekezi en hård nick men den räddades. Efter ledningsmålet tog Gefle över matchen och kontrollerade den till sista matchminuten.

2-0 kom efter hörna som Daniel Westlin höll sig framme på. Detta var i den 60:e minuten och efter det så hade HIF några uppstickare, men det var aldrig särskilt nära.

Helsingborgs försvarspel var under all kritik och Gefle straffade HIF två gånger till. Det såg ut som bortalaget hade tankarna på nästa match och Gefle vann till slut med 4-0.