Lagbanner
Tysk organisation överraskade HIF
Glädje efter den viktiga kvitteringen till 1-1 i den 83:e minuten.

Tysk organisation överraskade HIF

Efter att Goundoulakis Fanouris gjort sitt livs drömmål i de skälvande slutsekunderna av första halvlek kändes inte resultatet på något sätt logiskt med tanke på hur matchen hitintills fortlöpt. Den tyska tränaren för Panionios, Ewald Lienen, ansåg objektivt att matchen var mycket bra och rättvist kunde HIF kvittera genom Henrik Larsson i den 83:e minuten.

Båda lagen var bekväma med bollen och verkade trivas på Olympias gräsmatta. HIF:s tränare Stuart Baxter blev dock lite överraskad av Panionios taktik. Han poängterade att det blev en taktisk match mot en bra motståndare.

- Vi förväntade oss att Panionios skulle skära ned på ytorna och därför spela med tre centrala mittfältare. Därför skulle vi också spela både längre och mer diagonalt än vi brukar. Även med tanke på att vi kalkylerade med risken för farliga kontringar, sa Baxter.

Att just det avgörande momentet för matchen var snabba omställningar var något som Baxter poängterade. Det var tysk organisation på högsta nivå hos grekerna och man spelade ytterst aggressivt över hela planen.

- Det var viktigt att kunna ta bollen från Panionios innan de hann ställa om och organisera sig försvarsmässigt. Tyvärr visade vi inte tillräcklig kvalitet här frånsett de första 20 minuterna i andra halvlek där vi bytte in Lantz för att få mer kvalitet i kontringsfasen. Vi behövde verkligen ett mål där och jag tycker vi visade upp ett modigt spel och kämpade hårt, sa Baxter.

Efter HIF:s anstormning i början mattades attackerna av en del och Panionios började kontrollera händelserna. Efter att de alltmer desperata attackerna i slutet gav utdelning rusade Marcus Lantz för att hämta bollen i nätmaskorna för att beslutsamt sätta igång spelet snabbt efter kvitteringen för att om möjligt kunna ge HIF välbehövliga tre poäng. HIF dominerade exempelvis hörnstatistiken med 11-2.

- I slutet tog vi lite chanser och öppnade upp oss bakåt men vi kunde även ha fått in ett andra mål så visst är jag lite besviken. Vi ville ha tre poäng men samtidigt är Panionios en bra motståndare, konstaterade Baxter.

Överlag verkade inte HIF-spelarna alltför besvikna. Razak Omotoyossi menade att detta bara var första matchen och det återstår många poäng att spela om, även på bortaplan.

- Vi ser framåt. Vi hade otur idag och visst kunde vi gjort något mål idag men sådan är fotbollen ibland och en poäng är alltid något. Vi kan ta igen detta genom att ta poäng på bortaplan så det är verkligen inte kört, sa Omotoyossi.

Om HIF visar upp samma försvarsspel i de följande matcherna i UEFA-cupen ska det inte vara omöjligt med avancemang. Självklart är Panionios på pappret ett av de svagaste lagen i gruppen men med lite mer skärpa i anfallet hade gårdagen slutat på ett lyckligare sätt. Det är bara att hoppas på att flytet återvänder i Istanbul mot Galatasaray.




Christoffer Spegel2007-10-26 09:26:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"