Lagbanner
Tiden börjar bli knapp för andravalet
Oscar Berglund känner att han behöver få spela mer A-lagsfotboll. Här ses han tampas med Hammarbys Petter Andersson när han höll nollan på bortaplan i sin allsvenska debut i höstas.

Tiden börjar bli knapp för andravalet

HIF står inför ett dilemma inför nästa säsong. Klubben har tre bra målvakter i sitt stall, men endast en av dem får plats i startelvan. För Oscar Berglund börjar tiden bli knapp.

- Jag har kommit till den punkt där det är dags för mig att ta nästa steg. Och efter matcherna här i slutet av serien känner jag att jag fixar det. 

Oscar Berglund har varit i HIF sedan 2001, den mesta av tiden som andraval bakom Daniel Andersson. För HIF är det guld värt att ha en målvakt som Oscar Berglund bakom Daniel Andersson och man har inte hållit tanken hemlig för Oscar.

- HIF vill gärna ha kvar mig. De tycker att jag har tagit ett steg framåt och att jag ska vara med att konkurrera på allvar nästa år.

HIF har förutom Berglund och Andersson, även Pär Hansson i sitt stall. Hansson har de senaste två säsongerna varit utlånad till Ängelholms FF, ett låneavtal ÄFF gärna förlänger. HIF måste ha två målvakter på plats i klubben, därför blir målvaktsfrågan mycket problematisk eftersom Oscar Berglund behöver mer A-lagsfotboll.

- Jag vill givetvis spela här, men kan jag inte det, måste jag ju se mig om efter annat. 

Oscars nämns som ett av namnen som skulle kunna ersätta Gefles förstemålvakt Mattias Hugosson om han skulle försvinna. En försäljning är emellertid inte det enda tänkbara alternativet. 

- Från min sida har lån alltid varit tanken. Men blir det en annan bra lösning är det också bra.

Oscar Berglunds kontrakt med HIF sträcker sig över nästa år.



Mikael Öhrn2007-11-20 13:15:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"