Lagbanner
Inför: HIF genrepar med decimerat lag
HIF får klara sig utan Razak Omotoyossi och Adama Tamboura i morgondagens genrep mot IF Elfsborg.

Inför: HIF genrepar med decimerat lag

HIF spelar i morgon eftermiddag ett genrep mot UEFA-cupkollegorna Elfsborg. Man kan dock inte göra detta med det tilltänkta laget mot Austria Wien.

För HIF:s del handlar matchen, enligt Stuart Baxter, om att hålla igång, skaffa rutin samt att förbereda sig på bästa sätt inför mötet med Austria Wien den 29 november. Något man dock får göra utan Razak Omotoyossi och Adama Tamboura som befinner sig på landslagsuppdrag. Samir Beloufa är tillbaka i startelvan men spelar till vänster i backlinjen, och Olivier Karekezi får ersätta Razak Omotoyossi på topp.

HIF har överraskat hela fotbolls-Europa efter segrarna mot Heerenveen och framför allt Galatasaray. Matchen mot Austria Wien som för närvarande leder den österriskiska Bundesligan, är i allra högsta grad avgörande för HIF:s avancemang från gruppen. För Elfsborg har gruppspelet gått sämre, och deras match mot Mada Boleslav är också den av största vikt för fortsättningen. Tanken är, enligt Stuart Baxter, att klubbarna ska anpassa sig vars en halvlek efter respektive motståndare i UEFA-cupen. För HIF:s del handlar det om ett bekantare österrikiskt spel, som Stuart Baxter menar är mer nordeuropeiskt och rentav svenskt till sättet.

HIF:s startelva i genrepet mot Elfsborg i morgon kl. 15:

Andersson
Wahlstedt, Jakobsson, Rönningberg, Beloufa
Makondele, Dahl, Skúlason, Andersson
Larsson, Karekezi

Redaktionen2007-11-20 13:50:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"