Lagbanner
Den ovane målskytten har finalen i siktet
Ólafur Skúlasons glädje visste inga gränser efter ledningsmålet mot Austria Wien. René Makondele gratulerar.

Den ovane målskytten har finalen i siktet

HIF ångar på i höstmörkret och är nu vidare till UEFA-cupens 16-delsfinaler. Ólafur Skúlason var den ovane målskytten som visade vägen mot Austria Wien. För honom hägrar nu UEFA-cupens final.

– Som det ser ut nu kan vi gå hela vägen

Det var i andra halvleks andra minut som Henrik Larsson nickade ner bollen till Ólafur som satte språng mot det österrikiska målet. Han verkade självsäker i varenda rörelse och bollen for in i nätmaskorna. Den defensivt lagda islänningens andra mål i HIF.

– Det var mitt andra mål. Jag gjorde mitt första mot Hässleholm i Svenska cupen, säger Ólafur och skrattar.
– Jag är ingen målskytt punkt slut. Det är klart att det alltid är skönt att göra mål, speciellt i stora matcher. Men det är skit samma vem som gör mål. Det viktigaste är att vinna matchen, fortsätter han.

För HIF var matchen mot Austria Wien en värdemätare. Segern nere i Istanbul mot Galatasaray har varit på mångas läppar de senaste veckorna. En förlust mot österrikarna skulle innebära att segern mot Galatasaray skulle uppfattas som en slump. I stället visar Òlafur och HIF att man är en klubb att räkna med ute i Europa.

– Att följa upp segern mot Galatasaray med 3-0 mot Austria Wien som toppar ligan och alltid är ute i Europa är bra.

HIF:s säsong har varit en enda berg- och dalbana. En brakförlust mot Gefle på 0-4 kan vändas till en makalös 9-0 seger mot Halmstad och ett underläge på 3-5 mot Heerenveen vänds till en totalseger på 8-6. Allsvenskan och Svenska cupen i år var besvikelser för alla inblandade, men i UEFA-cupen spelar HIF med stor framgång till glädje för de flesta.

– Vad har hänt?

– Det är den stora frågan. Vi har absolut rätta inställningen i UEFA-cupen. Vi vet att alla måste jobba och slita för vi vet att alla lagen som vi möter är bra.
– Sen har vi ju haft många nya spelare och nu känner vi varandra bättre. De senaste matcherna har vi ju dessutom startat med samma lag.

För Ólafur Skúlason leker fotbollslivet just nu, och transferrykten till trots kommer den hårdföre islänningen fortsat vara HIF lojal.

– Jag trivs fantastiskt bra. Som det ser ut nu är jag jättenöjd med livet i Helsingborg.

Mikael Öhrn2007-11-30 14:25:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"