Lagbanner
Spelarbetyg Bordeaux - HIF
Skulasson radderade ut innermittfältet i Bordeaux

Spelarbetyg Bordeaux - HIF

En tapper insats som grusades med en utvisning. HIF hade stundtals tryck på Fransmännen men fick se sig besegrade och slutade 2:a i Grupp H. De visade också att de kan spela jämnt med bra lag om bara alla elva man håller sig på banan. 2-1 till fransmännen och nu är det dags för slutspel.

Daniel Andersson 5
Hade Daniel Andersson varit fem år yngre så hade det talats om EM för CTFO. Hans insatser i höst har varit betydligt starkare än i vår och hans lägsta nivå har höjts enormt. Mot Bordeaux var Andersson kung. Målen kunde han inte göra något åt men det hade kunnat bli både 5 och 6 mål till Fransmännen. Hoppas att Daniel Andersson behåller formen till nästa säsong.

Erik Wahlstedt 3
Gör kanske sin bästa match i UEFA-cupen. Har sett blek ut länge men eftersom Fransmännen oftast inte valde hans högerkant fick han mer offensivt utrymme att arbeta på.

Oskar Rönningberg 2
Oskar var godkänd men hans insats grusades av att han var för nonchalant vid första målet och för sent ute och stötte vid det andra målet.

Andreas Jakobsson 3
Andy kommer att saknas! Tack Andy för alla fina år med klubben i ditt hjärta! En fantastiskt insats och kanske lagets genomgående bästa försvarare under hela året. Minnen för livet och sista natten med gänget blev ändå magisk då HIF slutade tvåa i Grupp H och gjorde en bra match mot ett mycket bra motstånd.

Adama Tamboura 2
Alldelles för het. Övertänd Adama såg ut att ha gått tillbaka till en opolerad buse från den fantastiskt spelskickliga back som han varit hela säsongen. Får ändå godkänt trots två gula kort och utvisning. Var like snabb som Obertan och det säger rätt mycket. 

Christoffer Andersson 4
En hemvändare som levererar. Liksom sin kollega Henrik Larsson har Stoffe gjort en mycket fin höstsäsong. I UEFA har hann uppträtt med pondus, stil och klass. Har flyttat runt på olika positioner men ger 100% i alla matcher och HIF-hjärtat lyser igenom lång väg. Mot Bordeaux slet han och kämpade, kunde gjort ett mål också.

Olafur Skulasson 4
Skulasson var inte lika tongivande som i anfallsspelet som han varit i de övriga matcherna. Men betyget är ändå högt eftersom han gjorde ett mycket bra arbete på mitten. När Fransmännen byter ut sin playmaker har Skulasson radderat ut honom helt.

Marcus Lantz 4
Gjorde tillsammans med sin kollega en stabil insats. Kunde också gjort mål med lite tur. Som sagt gott betyg när Fransmännen byter ut en av sina innermittfältare.

Rene Makondele 2
På Olympia är Rene makalöst bra. Det kanske beror på att det är enda stället där han känner sig hemma. Förra matchen mot Austria Wien var Makondele magisk. På bortaplan har han det tuffare och det känns som det saknas lite självförtroende. Gjorde en snygg löpning , rundade målvakten men en försvarare kunde stöta bort bollen på mållinjen. 

Henrik Larsson 4
Det finns bara en Henrik Larsson. Henke visade varför han är Kapten i HIF. Han styrde och gav direktiv, sedan höll han i bollen och försökte hitta öppnande passningar. Han gjorde det som han är bäst på i hela UEFA-cupens historia, nämligen mål. Detta är en av Europas absolut bästa anfallare fortfarande och den som anser något annat är välkommen att studera Larsson matcher i år.

Razak Omotoyossi 2
Precis som mot Austria Wien hade Razak mycket svårt att komma till. Han var allmänt blek trots att han kämpade och slet. Razak kan vara rätt avig när han inte får sitt spel att stämma men han ger aldrig upp och försöker hela tiden att spela sig in matchen. Det blev inget mål och han fick se sin anfallskollega sätta sitt 6:e mål därmed tappade Razak sin ensamma skytteligaledning, men ad gör det när det är en HIF:are?


______________________
Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Ted Egger2007-12-07 08:28:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"