Lagbanner
Eklund till Danmark, följer Baxter efter?
Eklund har bestämt sig för Viborg!

Eklund till Danmark, följer Baxter efter?

Stuart Baxters hastiga avhopp har väckt massvis med känslor och han är för tillfället ryktenas man. Vissa menar att han redan är klar för för en annan klubb, men inga svar ges och det är bara Baxter själv som vet. En sak är säker Eklund blir tränare i Viborg och inget annat. Frågan är om Baxter gör honom sällskap till Danmark. Det lär framtiden få utvisa.

Det ryktas om Norska klubbar, Englands landslag och FC Köpenhamn. Varför åker en tränare till Köpenhamn och "scoutar spelare" när han redan har planerat sin uppsägning? Det är en berättigad fråga men svaret kan vara så enkelt att Baxter ville uppehålla skenet av HIF-kulturen.

Hans Eklund har länge ansetts som den troliga ersättaren den dagen Baxter skulle lämna. Eftersom Baxter hade ett år kvar på kontraktet så har dock Eklund valt att lämna klubben för att bli huvudtränare i Viborg. E-Zine fick svar på lite frågor angående Eklunds karriärval.

Känner du att du tagit rätt beslut? 

Ja, absolut. Det beslutet som togs då grundades på den information som fanns vid det tillfället. Även om det spekuleras om att jag ev skulle få ta över efter Stuart den dagen han slutar, så kunde jag ju inte vara helt säker på att chansen skulle gå till mig.

Vad fick dig att lämna HIF och en eventuell karriär inom klubben? 

Det var inget lätt beslut att lämna HIF som har varit som ett hem för mig de senaste 7 åren. Jag hade gärna varit kvar och gjort en karriär inom klubben. Nu börjar ex "mina tipselitare" att etablera sig i A-truppen och har chansen att bilda en grundstomme för många år framåt. Att fortsätta utveckla dem, samtidigt som man har den övriga kryddan av erfarna och spelskickliga spelare att skapa ett lag av hade varit spännande. Nu fick jag dock chansen att bli huvudtränare för ett lag i högsta danska serien och eftersom jag inte vet när jag får chansen att bli cheftränare nästa gång, ville jag inte låta tillfället flyga mig förbi.

Finns det någon möjlighet att du kan tänka dig att omvärdera ditt beslut om HIF vill att du ersätter Baxter och båda klubbarna kan komma överrens om en lösning? 

De facto är att jag har skrivit på Viborg och är inställd på att träna dem från den 7 jan 2008. Många i Viborg har höga förväntningar på mig och jag vill inte svika deras förtroende nu när de har ett utsatt läge. 

Har du en önskan att någon gång i framtiden träna HIF eller Viborg är slutet på en fantastik resa hos klubben? 

Jag hoppas absolut att jag någon gång får chansen att bli tränare i HIF igen. Om det inte blir huvudtränare så kanske det är någon pojklag som behöver hjälp. HIF och Helsingborg har tagit en stor del av mitt hjärta i anspråk. Men först gäller det för mig att prestera som cheftränare och sedan får jag hoppas att någon tycker att mina ledaregenskaper skulle komma HIF till godo.

Det är alltså med all säkerhet klart att varken Eklund eller Baxter finns kvar i HIF till nästa säsong, även om Eklund kanske återkommer i framtiden. Vem som är mest lämpad för HIF får styrelsen ta tag i. Nu återstår en lång vinter där flera frågetecken ska rätas ut.

Ted Egger2007-12-09 17:02:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"