Lagbanner
Sista julklappen? - Resetips till Eindhoven
Följer Razak med till Holland?

Sista julklappen? - Resetips till Eindhoven

HIF får möta PSV Eindhoven i UEFA-cupens sextondelsfinal och den första matchen går preliminärt av stapeln den 13 februari nästa år, i Eindhoven. HIF E-zine har tagit en snabb titt över resealternativen.

Från Helsingborg till Eindhoven är det ungefär 90 mil. Ett ganska komfortabelt avstånd som ger flera olika transportmöjligheter. Ett varningens finger bör dock utfärdas till de som redan nu tänkt införskaffa t.ex. flygbiljetter, eftersom det ännu inte är helt klart om den första matchen spelas den 13:e eller 14:e februari.

Flyg
Inga direktflyg till Eindhoven från Sturup eller Kastrup och eventuella byten blir både dyra och tidskrävande. Dock ligger Eindhoven på behagligt avstånd från både Amsterdam, Düsseldorf och Bryssel, till vilka det går direktflyg från Köpenhamn. En flygresa lär dock kräva en hotellnattning om man inte vill vara vaken på natten.

Amsterdam med SAS: 1248 kr t/r
SAS flyger 13 februari kl.15:10, med ankomst Amsterdam 16:35. Ifrån Amsterdam är det sedan 12 mil till Eindhoven, en resa som med fördel avverkas med tåg. Tågen går regelbundet och sent in på natten. Normalpris tur och retur är 29 euro.
Mer information (som går att få på engelska) om tågförbindelser i Nederländerna finns på http://www.ns.nl/
Hemfärd från Amsterdam torsdagen 14 februari 07:05 eller 10:25.

Düsseldorf med Air Berlin: 954 kr t/r (689 kr t/r)
Direktflyget från Köpenhamn till Düsseldorf avgår den 13 februari 09:54, medan flyget i motsatt riktning avgår 06:30 den 14:e. Det finns även möjlighet att åka från Köpenhamn den 12 februari kl.20:10, vilket kräver en övernattning. Denna avgång är något billigare. Från Düsseldorf till Eindhoven är det också cirka 12 mil, men tågförbindelserna är inte lika gynnsamma som de mellan Amsterdam och Eindhoven. Däremot finns alternativet att hyra bil på Düsseldorfs flygplats. Ett dygn kostar från 55 euro.

Bryssel med Malmö Aviation: 1235 kr t/r
Smidighetsfaktor okänd, men avståndet till Eindhoven endast 14 mil. Tågförbindelserna verkar inte vara de bästa, men om man vill planera en weekend med sin käresta kring alla hjärtans dag (samtidigt som man får möjlighet att se PSV-HIF) kanske Bryssel ändå kan vara ett alternativ. Tur och retur från 1235 kr.

Buss
Kärnan anordnar med största sannolikhet bussresa, likt man gjorde till matchen mot Heerenveen. Då kostade resan 550 kr per person, men då resan till Eindhoven är cirka 12 mil längre kan man räkna med att det blir ett par tior dyrare. En eventuell övernattning plussar på bussresan ytterligare några hundralappar. Håll utkik på www.karnan.nu för reseinformation.

Bil
Att åka bil Skåne-Holland t/r utan övernattning är en tröttsam historia och därför rekommenderas minst tre förare. Färja mellan Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Räkna med 11-12 timmar för nedresa, då det alltid verkar vara kö utanför Hamburg och Bremen. Hemresan går antagligen 1-2 timmar snabbare, då autobahn är mer gästvänlig på natten.

Om man endast räknar bensin- och färjekostnader hamnar man på ungefär 770 kr per person, räknat på 90 mil, 12 kr/liter och 5 personer i bilen. En full minibuss med nio personer och du får ner kostnaden rejält.

(90 x 2 x 12) / 5 = 432 kr i bensin
Färja Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden: 1680 kr t/r med Scandlines.

Tåg
Redaktionen har inte lyckats hittat några smidiga tågförbindelser. Det går visserligen att ta sig till Eindhoven från Köpenhamn, men resan kräver flera byten. Avgång den 13 februari 07:42 och via Hamburg, Düsseldorf och Venlo är man i Eindhoven 19:00.

Hemresa till Köpenhamn sker 23:02 via Maastricht, Liège-Guillemins och Hamburg, en resa på drygt 14 timmar. Alternativt 00:32 via Venlo, Düsseldorf, Hamburg, Padborg, Fredericia och Kolding. En resa på drygt 16 timmar.




















Har du några ytterligare resetips? Skriv till redaktionen på hifezine@hotmail.com










Christian Rurfors2007-12-21 21:00:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"