Lagbanner
Jesper Jansson om Álvaro Santos: Vi får en spelare som sätter laget före jaget
Álvaro Santos och Jesper Jansson på gårdagens presskonferens. (Foto: Gustav Lundblad)

Jesper Jansson om Álvaro Santos: Vi får en spelare som sätter laget före jaget

HIF E-Zine fick en pratstund med HIF:s sportchef Jesper Jansson efter gårdagens presskonferens, där Álvaro Santos presenterades med HIF-tröja nummer 10.

- Jag är glad över den här lösningen. Vi har pratat mycket om vår strategi och Alvaro passar verkligen in i den. Alvaro kan betyda mycket för supportrarna, för staden och inte minst för de yngre spelarna i staden, kommenterar Jesper Jansson Álvaro-affären efter presskonferens på Olympia igår förmiddag.
 
- Vi vill bli bäst på att utveckla spelare. Och det kan man göra på olika sätt. Vi har jobbat med hemvändare. Typ Edman, Andersson, Lindström och nu Alvaro. Tidigare har vi haft Henrik Larsson och Marcus Lantz. De kommer hem med ett hjärta för klubben och det kommer Alvaro att göra också. Han kommer att bidra vidare i denna strategi med spelare som sätter laget före jaget. Och det vet vi att Alvaro definitivt kommer att göra, säger Jansson och tillägger:
 
- För att få hemvändare, måste man också producera spelare. Har du inte sålt några spelare utomlands, finns det inga hemvändare att ta hem.
 
E-Zine frågar Jesper Jansson om man tror på ökade marknadsintäkter och ”drag” kring laget i och med Álvaros intåg i klubben.
- Det är en förhoppning, och jag tror att supportrarna och folket i Helsingborg vill se spelare med hjärtat i klubben, svarar ”Jeppe” men poängterar också att det inte är av ekonomiska skäl man värvar Álvaro. Han pekar utöver det rent sportsliga även på Álvaros personlighetsmässiga kvaliteter:
 
- Vi känner Álvaro så mycket som person att vi i den sportsliga delen av HIF vet vad vi får. Jag pratade med Mats Persson, GAIS (sportchef) tidigt i våras, innan Alvaro hade börjat spela för dem. Han sa att även om Álvaro inte spelar en enda minut för GAIS, så är han värd varenda krona. Och så hoppas jag även att det blir för oss, med den kryddan att vi vet om att han levererat i allsvenskan i år. Kolla poängligan, kolla GAIS matcher, och du ser vem som ligger bakom poängen. Och vi känner att Álvaro är en annan spelartyp än Rasmus (Jönsson) och (Erik) Sundin. Han kommer att komplettera dem på ett bra sätt.
 
Ja, Álvaro Santos är verkligen ingen föredetting, som en del belackare hävdat under de senaste dagarna. På 13 starter för GAIS i år har han mäktat med sex mål och två assist.
 
Jesper Jansson poängterar också att Álvaro Santos inte ska ses som Alexander Gerndts ersättare i HIF-anfallet.
- Álvaro står inte i relation till Gerndt, utan bara till vår långsiktiga strategi
 
Innebär det att det kan komma ytterligare anfallare i sommar?
- Det kan det innebära. Men, ej att förglömma: Vi ledde allsvenskan innan Alexander Gerndt kom 2010. Vi leder allsvenskan nu och har vunnit våra matcher sedan Alexander Gerndt lämnade.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2011-08-11 19:24:33
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"