Lagbanner
Angående Mix Diskerud-tweeten

Angående Mix Diskerud-tweeten

Ett bra förhållningssätt till internet är att inte skriva något i sociala medier som man inte själv kunnat tänka sig att gå runt med tryckt på en t-shirt.

Mix Diskerud, som blev klar för HIF i förrgår, lyckades krydda HIF:s 0-3-haveri mot nykomlingen Varberg med den här tweeten:

”Well, a positive thing, is that 3p was earned by a team representing västkusten. GO Västkusten.”

Jag antar att det hela var något slags skämt och Diskerud har tagit bort tweeten och skrivit en svårförståelig förklaring om att han anser att Västkusten börjar vid Helsingborg.

Det spelar dock mindre roll. Skadan är skedd och HIF:are är antingen upprörda, förvirrade eller båda delar.

Twitter är ett intellektuellt slukhål där det du säger kommer att misstolkas eller uppförstoras till tusen. Det borde Mix Diskerud, som offentlig person och etablerat och mångårigt fotbollsproffs, ha koll på. Särskilt efter en horribel 0-3-förlust och när arbetsgivaren står inför en existentiell kris borde man vara extra försiktig med hur man uttrycker sig. Detta är inte en form av uppmärksamhet som HIF behöver just nu.

Förhoppningsvis leder detta till att spelare – och annat fotbollsfolk – tänker efter lite extra innan de kastar ur sig saker på internet. Och förhoppningsvis kan Mix Diskerud, enligt plan inte med i dagens match, spetsa till HIF:s centrallinje på torsdag mot Kalmar.

För övrigt var Anders Randrup den ende HIF-spelare som inför säsongen inte var noterad för något Twitter- eller Instagram-konto i Aftonbladets allsvenska bibel. Fler fotbollsspelare borde kanske välja den vägen.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2020-06-15 22:50:41
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"