Lagbanner
Guide inför Sirius-HIF: HIF saknar Martin Olsson och Anthony van den Hurk – vilka ersätter?

Guide inför Sirius-HIF: HIF saknar Martin Olsson och Anthony van den Hurk – vilka ersätter?

HIF, stärkt av den fina segern mot Norrköping senast, reser med decimerat manskap till Uppsala.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 15:
Studenternas IP, torsdag 12 augusti, kl 1900:

IK Sirius-HIF
 
HIF, möjlig uppställning (4-4-2): 

18 Alexander Nilsson
Det börjar bli tjatigt, men Alexander Nilsson stod för ännu en fin insats senast mot Norrköping. Nu gör han sin femte allsvenska match. Anders Lindegaard och Kalle Joelsson är fortsatt skadade.

19 Joseph Ceesay
Adam Eriksson utgick med lindat lår senast och utan honom lär Anders Randrup få ta vänsterbackspositionen. Om Ceesay, som gjorde comeback med ett sent inhopp mot Norrköping, redan är redo för startmatch lär han inleda här. Annars är Ravy Tsouka ett alternativ. Ceesays inhopp senast var för övrigt framgångsrikt – efter bara ett par minuter på plan assisterade han till Rasmus Jönssons avgörande mål.
42 Mix Diskerud
Lär få fortsätta som mittback, men nu utan sin avstängde partner Martin Olsson. Bäst i HIF mot Norrköping.
26 Jakob Voelkerling Persson
Martin Olsson är alltså avstängd – ett mycket tungt avbräck för HIF. Med Andreas Granqvist och Erik Figueroa på skadelistan lär det innebära att Voelkerling, defensiv mittfältare i de två senaste matcherna, får inleda som mittback. Casper Widell är ett annat alternativ.
7 Anders Randrup
Är normalt sett högerback, men med Eriksson på skadelistan lär det bli start till vänster nu.

8 Armin Gigovic
Lär starta här, men en annan valmöjlighet för Olof Mellberg är att sätta in Gigovic centralt bredvid Abubakari och låta Tsouka inleda som högermittfältare. Mot Norrköping inledde Alex Timossi här, men med manfall i anfallet är det nog mer troligt att han får inleda där. Med en nykomponerad backlinje bakom sig lär Gigovic få gå ned och hjälpa till en hel del.
5 Brandur Hendriksson
Fick inleda på bänken senast efter en mindre bra match i derbyt mot Malmö före det.
14 Mohammed Abubakari
Brutalt bra i inhopp mot Norrköping. Saknades mycket som avstängd i derbyt.
15 Max Svensson
Med Eriksson och Olsson utanför laget lär inte Svensson få samma assistans på sin kant. Brukar dock vara bra på att hitta samarbeten med Rasmus Jönsson, som lär vara tillbaka i startelvan.  

29 Alex Timossi
Enligt HD har Assad Al Hamlawi känning i foten och anfallaren, som startat de två senaste matcherna, gick omkring på kryckor på Olympia idag. Dessutom är Anthony van den Hurk avstängd. Då kan kvicke Timossi vara tillbaka som anfallare. Även de mer storväxta Alhaji Gero och Noel Mbo är alternativ längst fram, men de bägge har fått begränsat med speltid på sistone.
10 Rasmus Jönsson
Petad av Assad Al Hamlawi i två raka matcher, men hoppade in mot Norrköping och satte sitt första, hett efterlängtade, mål för säsongen. Lär definitivt starta här med van den Hurk och Al Hamlawi borta.


Möjlig bänk: 40 Ian Pettersson (mv), 2 Ravy Tsouka (b), 29 Emil Hellman (b), 47 Casper Widell (b), 32 Ludvig Carlius (mf), 9 Alhaji Gero (fw), 23 Noel Mbo (fw).

Kommentar: Ceesay har varit med i bruttotrupperna inför de senaste matcherna, men ännu inte varit med i en matchtrupp sedan han skadade sig för en dryg månad sedan. Nu kan det vara dags, uppger tränare Olof Mellberg i HD.

Ej disponibla: 1 Anders Lindegaard (mv, skadad), 25 Kalle Joelsson (mv, knäskadad), 16 Erik Figueroa (b, återhämtar sig från skada), 4 Andreas Granqvist (b, ljumskskadad), 6 Andreas Landgren (b/mf, återhämtar sig från korsbandsskada och ljumskproblem), 11 Adam Eriksson (b, skadad), 13 Martin Olsson (b, avstängd), 39 Anthony van den Hurk (fw, avstängd), 20 Assad Al Hamlawi (fw, skadad).

Övriga A-lagsspelare:

Tränare: Olof Mellberg.

LÄGET I HIF:

Tabellrad: 13. HIF: 14M-2V-7O-5F 12-21 13p.

Senaste matchen: HIF gjorde en stark insats och besegrade IFK Norrköping med 3-2 hemma – årets andra seger i allsvenskan. Trots ett jobbigt läge med en Norrköpingskvittering i mitten av andra halvlek fortsatte HIF att gå för tre poäng och fick betalt för det.

Övrigt: Segern senast var så klart ett lyft för HIF – så även i tabellen där sistaplatsen byttes mot plats 13. På de senaste nio matcherna har HIF nu tagit 12 poäng (2-6-1) och trots alla skador och avstängningar verkar laget vara på rätt väg.

Sirius:

Möjlig uppställning (4-3-3): Jonathan Viscosi – Karl Larson, Tim Björkström, Hjalmar Ekdal – Adam Ståhl, Adam Hellborg, Elias Andersson, Axel Björnström – Yukiya Sugita, Mohammed Saeid, Stefano Vecchia.

Övrig matchtrupp: Ingen uppgift.
 
Avbräck att notera: Sam Lundholm (mf/fw, skadad), Nicklas Thor (mf, återhämtar sig från skada).

Kommentar: Den tidigare ordinarie målvakten Lukas Jonsson har på sistone fått se sin plats förlorad till nye kanadensaren Jonathan Viscosi. Exakt hur laget ställer upp bakåt är oklart, men man kan räkna med att trion på topp blir den som är angiven ovan, samt att Elias Andersson återfinns centralt på mittfält. Axel Björnström på kanten är också en av spelarna som Henrik Rydström skriver upp först i sin 3-4-3.

Tränare: Henrik Rydström.

Tabellrad: 8. Sirius 14M-4V-7O-3F 24-24 19p.

Senaste matchen: Efter tre segerlösa matcher såg Sirius ut att kunna vinna borta mot Varberg, men lagets 3-1-ledning blev till 3-3 under de sista 20 minuterna.

Bäste målskytt: Yukiya Sugita och Stefano Vecchia, 6 mål.

Spelare att se upp med: Yukiya Sugita är en kvick och teknisk ytter som öst in mål i årets allsvenska. På andra anfallskanten har Stefano Vecchia sitt livs bästa säsong. Vecchia är en smart kreatör som gillar att utmana sin försvarare och han har dessutom ett lurigt skott. Bägge har gjort sex mål i år och Vecchia har dessutom stått för fem assist. Ofta får duon bollar av mittfältsdirigenten Elias Andersson.  

Spelare med HIF-koppling: Elias Andersson kom fram i HIF och debuterade i allsvenskan som 17-åring 2013. Totalt blev det 13 allsvenska matcher för di röe innan han lånades ut till Varberg inför säsongen 2015 och sedan gick över till samma klubb permanent. I Sirius har han fått en stor roll på det centrala mittfältet.

Senaste möten: Förra säsongen innebar de första tävlingsmötena mellan de båda klubbarna någonsin. På Olympia vann HIF med 1-0 efter en stormatch av inhoppande 16-årige målvakten Ian Pettersson. Bortamötet i Uppsala vann Sirius med 2-1.

HIF:s facit i seriespel: 2M-1V-0F-1F 2-2

Övrigt: Trots att man är placerade på övre halvan så är Sirius det lag i allsvenskan som släppt in flest mål – 24 st. På de senaste fem matcherna har det blivit fyra oavgjorda och en förlust med totalt 13 insläppta. I flera fall har man råkat ur för sena baklängesmål – totalt sex stycken har fallit från minut 80 och framåt under dessa fem matcher. Utöver det tappade man en 3-1-ledning till 3-3 i början av andra halvlek mot Elfsborg. Före det tog det bottentippade laget allsvenskan med storm i en stark säsongsinledning där man vann fyra av nio matcher med kraften från en frejdig och snabb passningsorienterad offensiv.

***

HÄR KAN DU SE MATCHEN:
* På www.dplay.se

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2020-08-13 00:46:25
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"